Легенда на финландския футбол: Не можем да се мерим с Лудогорец


Легенда на финландския футбол: Не можем да се мерим с Лудогорец
Снимка: GettyImages

1868 0

Финландската легенда - Аки Рихилахти, който към момента е изпълнителен директор на ХИК Хелзинки, гововри преди втория мач между неговия тим и Лудогорец от груповата фаза на Лига Европа. Двата тима си размениха по попадение в първата среща преди броени дни. Ето какво каза 46-годишният бивш футболист на Кристъл Палас, Кайзерслаутерн, Юргорденс и ХИК:

"Ние не можем да се мерим по заплати с Лудогорец например, който има 10 милиона евро бюджет за заплати и плаща над половин милион евро на най-добрите си играчи годишно в страна, където годишният данък е 8 процента. Във Финландия не можем да платим такива суми, защото имаме 40 процента данък", обясни Рихилахти пред Нbl.fi, цитиран от "Мач Телеграф".

"ХИК удвои бюджета си за заплати през последните 5 години. Сега можем да поемем някои пресметнати рискове и да привлечем качествени играчи. Две поредни години сме в групова фаза на евротурнирите и сме значително по-горещи на пазара. Познавам Лудогорец добре и това е добре управляван клуб.

Но когато обиколих и опознах много големи клубове, често съм бил поразен колко зле е организиран бизнесът при тях. Би било лесно да се мисли, че големите клубове се справят с всичко по педантичен начин, но това наистина не винаги е така. Нещо, което допълнително затвърждава мнението ми, че ние в ХИК можем да намалим разликата с по-големите клубове, като не оставяме нищо на случайността и вършим работата си толкова добре, колкото можем", добави специалистът.

Ето как се разви първата среща!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички