Петричев за Вандерсон: Той ще направи голям мач на "Уембли"


Петричев за Вандерсон: Той ще направи голям мач на "Уембли"

2829 0

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че адмирира евентуалното решение на националния селекционер Красимир Балъков да повика в тима бразилеца Вандерсон от разградския клуб. За подобна възможност се заговори вчера, но тя не е намерила официално потвърждение.

Според Петричев Вандерсон е играч за големи мачове и ще направи такъв на "Уембли" в европейската квалификация срещу Англия през септември. Ако, разбира се, получи повиквателна, а оттам - и игрово време във важния мач.

"Адмирирам подобно решение. Доказан футболист е, той е в основата на Лудогорец за успехите ни в Европа, няма да се стресне, той е играч за големи мачове. Той ще направи голям мач на Уембли", заяви Петричев на Летище Варна, откъдето "орлите" отлетяха за Уелс. Утре там те ще изиграят реванша срещу ТНС в трети предварителен кръг на Лига Европа.

"Мисля, че е крайно време да се отървем от тези скрупули. Големи футболни сили използват чужденци, а ние продължаваме да гледаме тесногръдо. Мисля, че всички сили трябва да са впрегнати, за да има успех националният отбор. Това, което знаете вие, това знам и аз. Четох го в медиите, знам, че националният селекционер следи Вандерсон, няма да бъда изненадан ако получим и покана за него", допълни директорът.

Петричев коментира и скандала между друг бразилец в тима - Марселиньо, и треньора Стойчо Стоев. "Мисля, че казусът е приключен по положителен начин. Създаде се сериозна обстановка, но когато мине малко време, започваме да гледаме по-трезво на нещата. Аз държа на тези момчета, с които съм от 8 години. Радвам се, че успяха да си оправят отношенията с треньора. Негова беше инициативата за разговор, начинът по-който той подходи - аз адмирирам подобрен подход. Той е умен футболист. Слава Богу, че нещата между двамата се нормализираха", сподели Петричев. А от какво е недоволен Лудогорец във вътрешното ни първенство вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички