Ангел Петричев не пожали Димитър Бербатов - дори при Тодор Живков нямало такова гласуване


Ангел Петричев не пожали Димитър Бербатов - дори при Тодор Живков нямало такова гласуване

1909 0

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев даде интервю пред "Gong", в което изказа мнението си за проведения в петък конгрес от страна на Димитър Бербатов.

Силният човек в Разград заяви, че такива мероприятия не е имало и по времето на Тодор Живков и заяви, че "щеше да е смешно, ако не беше тъжно". Той смята и че ако се стигне до нов конгрес, ще има сериозен отлив на гласоподаватели за Бербатов:

- Г-н Петричев, какво е становището на Лудогорец за проведения конгрес на Бербатов?

- В кръга на шегата това е исторически конгрес. Дори и в ерата на Тодор Живков не е имало гласуване със 100 процента от присъстващите. Действително щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Опасявам се, че в българския футбол беше начертана нова разделителна линия, която много трудно вече ще бъде преодоляна. Моята прогноза е, че дори в идеалния вариант за Бербатов да се проведе нов конгрес, то при него съм убеден, че той ще има огромен отлив на гласовете, които получи на форума през септември.

- Легитимен ли е този конгрес?

- Когато за теб са гласували 12% от клубовете няма как да си легитимен ръководител на футбола ни. Това е от морална гледна точка. От юридическа предстои да видим. Не съм юрист и не мога да кажа колко дълго ще продължи сагата. Усещането ми е, че доста дълго време може да имаме две БФС-та. А то какво ли не сме преживяли вече. Навремето имахме два синода. Те свещенниците години наред не можеха да се разберат, че какво остава за футболните хора. Конгресът на Бербатов малко ми прилича на секта. Събрали се 76 човека и си избрали гуру.

Аз присъствах на две предизборни срещи на Бербатов и не останах с усещането, че е готов да стигне до подобни крайности. Ако всичко беше наред с т.нар. конгрес щяхме да видим по медиите вълна от поздравителни адреси до Митко Бербатов – от ФИФА, от УЕФА, от дуги федерации.

- Какво ви е мнението за Изпълкома на Бербатов?

- В него не виждам нито един човек, който да е дал пари за футбола. И точно тези хора ще определят правилата, по които собствениците на клубовете ще си харчат парите за футбола.

- Как би се отразило това Лудогорец?

- Само се моля да няма опасност за участието ни в евротурнирите. Ние сме си подреден и организиран клуб. Бихме се справили във всички условия. Не се притесняваме от никой. Много пъти сме казвали, че най-големият враг на Лудогорец може да си е самият Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички