"Аякс е вторият най-силен съперник": Ивайло Петев посочи най-трудния опонент в кариерата му


"Аякс е вторият най-силен съперник": Ивайло Петев посочи най-трудния опонент в кариерата му
Снимка: Официален Фейсбук профил на Лудогорец

1932 0

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев говори на пресконференция преди плейофа за влизане в груповата фаза на Лига Европа срещу Аякс. На няколко пъти наставникът подчерта, че най-важното е "орлите" да играят като отбор, да следват плана и да не се страхуват от името на опонента.

От Лудогорец научили 2 дни преди Аякс, че Гонсалвеш не е наказан

Той призна, че в отбора няма проблем с контузени, извън дългосрочно отсъстващите, като потвърди, че вчера (22.08) са научили, че Клод Гонсалвеш няма да бъде наказан и ще може да вземе участие срещу Аякс.

"Имаме щастието да срещнем една от най-големите футболни машини и в Европа, и в света. Това е отбор, който е дал на целия свят изключително много класни футболисти. За нас е щастие, че можем да премерим сили с тях. Нашите момчета са готови, на 100% им вярвам. Имаме добър климат в отбора. Сигурен съм, че всеки ще даде маскимума. Най-важното е да играем като отбор, сплотено. Понякога допускаме грешки, знаем си проблемите, работим върху тях. Едно голямо зрелище, надявам се да покажем добър футбол.

Гонсалвеш има право да играе след правилото, което вчера разбрахме. Нямаме контузени, всички футболисти са на разположение (бел. ред. визира нови контузии). Пред нашите фенове сме показвали какво можем. Трябва да работим върху мачовете, в които гостуваме. Важното е да покажим добро лице, енергия, страст за игра и вяра, че можем да направим нещо" - започна Петев.

Той призна, че двама от футболистите в състава му са помогнали с "вътрешна" информация - Падт и Фон витри, които са играли в нидерландското първенство. 

"Отборът на Аякс е разполагал, разполага и ще разполага с доста индивидуална класа. Знаем, че няма да ни е лесно. Гледах доста мачове, един много добър отбор, изключително много класа във всеки играч. Ще направим всичко възможно да ги затрудним и да вкараме нашите идеи в мача.

Падт и Витри са играли там, говорих с тях, всяка информация е от помощ. Важно е да следваме плана и да контролираме емоциите. Нищо не е на всяка цена. Противникът е по-различен, не е от класата на отборите, с които играхме преди. Утре ще видим докъде сме стигнали с нашето развитие като отбор. Не трябва да се притесняваме от името, което стои срещу нас" - допълни наставникът.

За финал бе запитан дали Аякс е най-силният отбор, срещу който се е изправял. Петев отговори, че при престоя си начело на Босна и Херцеговина е срещнал Франция и това е най-силният опонент в кариерата му. "Може би, Франция е най-силният отбор, срещу който съм играл, а Аякс е на второ" - завърши специалистът.

Междувременно стана ясно, че футболисти, за които Аякс хвърли 45 милиона евро, няма да играят срещу Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички