Аякс даде за тях 45 милиона евро: Никой обаче няма да играе срещу Лудогорец


Аякс даде за тях 45 милиона евро: Никой обаче няма да играе срещу Лудогорец
Снимка: GettyImages

2215 0

Българският шампион и хегемон за последните над 10 години у нас Лудогорец ще се изправи срещу един от най-успешните клубове в Европа - Аякс. Сблъсъкът е плейоф за влизане в груповата фаза на Лига Европа.

В нидерландския гранд се стигна до ключови трансфери през това лято, като в това число влиза раздялата с капитана Душан Тадич. Все пак бяха осъществени и трансфери, но три от новите попълнения няма да са на линия за мача срещу "орлите".

За тях нидерландският колос даде около 45 милиона евро. Най-скъпо излезе Йосип Шутало, който бе привлечен от Динамо Загреб за 20,5 милиона евро. Централният защитник дори пътува за България, но не е регистриран за срещата.

Преди часове Аякс официално представи и Гастон Авила. Левият краен бранител дойде от белгийския Роял Антверп срещу 12,5 милиона евро, въпреки че специализираният сайт Transfermarkt го оценява на значително по-малко - 3,5 милиона евро.

Третото звездно попълнение, което се присъедини към Аякс, но няма да играе срещу Лудогорец, е Чуба Акпом. Той дойде от Мидълзбро срещу 12,3 милиона евро. Все пак други нови играчи - Карлос Форбс (от Манчестър Сити до 21 години - за 14 милиона евро) и Бенямин Тахирович (от Рома - за 7,5 милиона евро), са в групата за срещата. Междувременно стана ясно колко фенове на Аякс идват в Разград за плейофа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички