Срещу Лудогорец се свири дузпа у нас веднъж на сезон


Срещу Лудогорец се свири дузпа у нас веднъж на сезон
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1336 0

Повече от година и два месеца са минали от последната дузпа, свирена срещу Лудогорец в първенството ни. Това се случи на 18 септември 2017 г., когато от бялата точка се разписа халфът на Ботев (Пд) Лъчезар Балтанов, а двубоят бе спечелен от разградчани у дома с 2:1 след попадения на Марселиньо и Игор Пластун.

Само 8 дузпи са свирени срещу разградчани от техния първи мач в елита на 6 август 2011 г. Тогава в Каварна тимът на Ивайло Петев прави 0:0 с Локо (Пд). От този момент разградчани са изиграли точно 250 двубоя в първенството на България. Или дузпа срещу тях се свири на всеки 31,25 мача, тоест почти цял шампионат. При това три от дузпите са в домакински мачове, а 5 - при гостувания. Най-много - по 2, са в полза на Литекс и Ботев (Пд).

ЗДРАВКОВ НЕ Е ВИДЯЛ ДУЗПА ЗА ЛОКО (ПД) И ПРИЗНА КАКВО Е ЛИПСВАЛО НА ЛУДОГОРЕЦ

Първият наказателен удар срещу седемкратните шампиони бе свирен чак в 73-ия им двубой в елита - на 20 октомври 2013 г. Или повече от 2 календарни години от началото на мачовете им сред най-добрите. Тогава Юрген Джазула от Литекс се разписва за победата с 4:2.

Козмин Моци и Георги Терзиев са били виновни за дузпа във вреда на Лудогорец два пъти, а по веднъж наказателен удар са предизвиквали Александър Др. Александров, Йордан Минев, Хосе Луис Паломино и вратарят Даниел Наумов. По 2 пъти безуспешно са се опитвали да парират удар от бялата точка бразилецът Ренан, Иван Чворович и Владислав Стоянов, по веднъж - Милан Борян и Даниел Наумов, пише "24 часа".

Интересното е, че 8-те дузпи са били свирени от 7 съдии, като единствено габровецът Георги Йорданов е имал смелостта да покаже два пъти бялата точка пред вратата на Лудогорец. Единият път е при 2:0 в полза на разградчани срещу Ботев в края на двубоя, а вторият е при 4:2 за Литекс. Два от мачовете са абсолютно без значение. Драгомир Драганов дава дузпа за Верея при 5:0 в полза на Лудогорец, а тази, вкарана от Мартин Камбуров от Локо (Пд), е в последния кръг, когато "орлите" излизат с юношите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички