Лудогорец рано-рано се сбогува с мечтата в ШЛ след нов унгарски кошмар


Лудогорец рано-рано се сбогува с мечтата в ШЛ след нов унгарски кошмар
Снимка: Ludogorets.com

17588 0

Унгарският Ференцварош отстрани Лудогорец още в първия предварителен кръг на Шампионска лига. След загубата 2:1 в първи мач в Унгария, днес разградчани загубиха с 2:3. Така за трета поредна година няма да може да сбъднат голямата си мечта, а именно пробив в "Турнира на богатите". Миналата година шампионите отпаднаха от МОЛ Види във втория кръг, а в първи кръг не бяха отстранявани от 2015 година, когато Милсами поднесе голямата изненада.

Гостите поведоха набързо след попадения на Игор Харатин и Михал Шкварка, а точен за родния шампион бе Георги Терзиев. Малко след това Якуб Швиерчок пропусна да отбележи от дузпа и да направи резултата 2:2.  През второто полувреме Нхуен се разписа за 1:3, а Хайстер си отбеляза автогол в 69', а 8 минути преди края Козим Моци получи директен червен картон. Лудогорец продължава в Лига Европа, където ще има за съперник във втория предварителен кръг  загубилия от двойката Валур Рейкявик – Марибор.

Първата опасност в днешния мач бе пред вратата на Ренан и то още в 1'. Гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар, като след центрирането от Харатин стреля  с глава, но неточно. Унгарците опитаха да наложат дълбока преса от самото начало, но разградчани се справиха и успяха да намалят устрема им.

В 12' домакините организираха добра атака, но бе вдигната засада на Жоржиньо. В 17' отново се видя проблемът на Лудогорец в защита. След изпълнение на ъглов удар Игор Харатин засече с глава, след като бе оставен напълно сам в наказателното поле. Само три минути след това отборът на Стойчо Стоев можеше да изравни. Марселиньо стреля от границата на наказателното поле от фаул, но нацели страничната греда.

В 21' обаче Лудогорец понесе още един удар, отново след грешка в отбрана. Козмин Моци и Антон Неделяков не се разбрахa, което позволи на Зубков да вземе топката. След това Шкварка в наказателното поле и от малък ъгъл се разписа - 0:2. В 24' най-сетне нещо добро и за домакините. Георги Терзиев върна едно попадение, след като засече топката от центриране на Марселиньо от корнер.

В 28' разградчни получиха и дузпа, след като съдията прецени, че Ловренчич бута на земята Швиерчок. Именно той застана зад бялата точка и реши да изпълни дузпата в стил "Паненка". Вратарят успя, макар и с една ръка, да спаси удара. След това играта малко се поизнерви и намаляха опасните положения. Играта в средата на терена пък перфектно устройваше унгарците, предвид преднината им.

И второто полувреме почна кошмарно за Лудогорец, с което съвсем намали шансовете им за класиране. Токмак Нгуен нахлу по лявото крило, след което навлезе в наказателното поле. Стреля, но топката рикошира в тялото на Горалски и влетя в мрежата на Ренан. В 55' Недялков направи хубав пробив от ляво и подаде към Кешеру, който стреля, но Дибус спаси.

В 69', макар и с доза късмет за Лудогорец, бе върнато едно попадение. Марсел Хейщер си отбеляза автогол, след като Чибота центрира, а Горалски се размина с топката. По този начин крайният бранител на унгарците бе неподготвен и порази собствената си врата. След влизането на Дан Битон играта на разградчани доста се пораздвижи и бяха създадени повече положения. Това обаче не бе достатъчно, за да се стигне до нов гол за шампионите. В 82' пък кошмарът за разградчани стана още по-голям, след като Козмин Моци получи директен червен картон. Румънецът извърши безобразно нарушение срещу Зубков.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: Ренан, Недялков, Моци, Терзиев, Икоко, Дяков, Горалски, Чибота, Марселиньо, Жоржиньо, Швиерчок

Ференцварош: Дибус, Ловренчич, Блажич, Двали, Хейщер, Ихнатенко, Кхаратин, Шкварка, Зубков, Нгуен, Пришкин

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Разградчани ще трябва да заличават пасива си от 1:2 в Будапеща преди седмица. На разположение на Стойчо Стоев вече е халфът Абел Анисе, който направи фурор с националния отбор на Мадагаскар на турнира за Купата на Африканските нации. Въпреки че не е почивал изобщо, полузащитникът е изразил готовност да играе, но е по-вероятно да не започне в мача. Проблемите пред Стоев са свързани с травмите на Драгош Григоре и Яцек Горалски.

При елиминиране на Ференцварош Лудогорец ще срещне Валета , който вчера отстрани Дюделанж. При негативна развръзка днес тимът ще отиде да играе във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Там ще срещне загубилия от двойката Валур Рейкявик - Марибор (словенците спечелиха с 3:0 първия двубой).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички