Лудогорец с много проблеми пред противниковата врата и минимална победа над Зрински


Лудогорец с много проблеми пред противниковата врата и минимална победа над Зрински
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

6352 0

Българският шампион Лудогорец спечели трудно домакинството си от третия предварителен кръг на Лига Европа срещу Зрински с 1:0. Срещата на "Лудогорец Арена" премина под диктовката на "орлите", но в срещата падна само едно попадение.

Още първата минута играчите на Пауло Аутори се втурнаха в търсене на гол, който дойде след 15' игра. При центриране от корнер Козмин Моци се възползва от неразчетено излизане на Солдо и с глава откри резултата.

След отбелязаното попадение "зелените" продължиха в търсене на още попадения, но до такива не се стигна. Клаудио Кешеру направи голям брой пропуски, при които и стражът на тима от Босна и Херцеговина имаше "пръст", като се отличи със страхотни спасявания.

Още в 7' Лудогорец имаше възможност да открие резултата. Джоди Лукоки напрегна на скорост по десния фланг и пусна пас по земя към Клаудио Кешеру, който чакаше в наказателното поле. Румънецът пое топката и се завъртя, но ударът му премина над целта.

Силната игра на българския шампион даде резултат и в 16' резултатът на "Лудогорец Арена" бе открит. След центриране от корнер Солдо не прецени добре летежа на топката и тя попадна на главата на Козмин Моци, който с лекота я прати в опразнената врата - 1:0.

В 25' тимът от Босна и Херцеговина можеше изненадващо да изравни, след като Тодорович отправи удар от над 25 метра, но Ренан внимаваше и боксира в корнер. След не доборото изчистване Чиряк също пробва удар отдалеч, но отново Ренан с прекрасен плонж изби в нов ъглов удар.

През втората част нивото на играта драстично спадна, като футболистите на Пауло Аутори опитваха да стигнат до втори гол, но защитата на тима от Босна и Херцеговина не позволяваше да има втори гол във вратата на Солдо.

До края на мача играчите на Пауло Аутори търсеха второ попадение, като дълбоко в добавеното време Солдо за пореден път разочарова Кешеру.

Състави:

Лудогорец: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 92. Форстър, 6. Натанаел, 8. Саша, 18. Дяков, 92. Лукоки, 84. Марселиньо, 88.Вандерсон, 28.Кешерю

Зрински (Мостар): 12. Солдо, 3.Върличак, 27. Яковлевич, 97. Кадушич, 7. Чиряк, 15. Лащро, 11.Йович, 13. Пезер, 17.Тодорович, 55. Филипович, 10.Бекрич

Преди мача

Тимът на Лудогорец отпадна от квалификациите на Шампионска лига, но продължават битката във втория по сила европейски клубен турнир. Те се изправят срещу босненския Зрински.

Единственият проблем за "зелените" е наказанието на Върджил Мисиджан от втория мач с МОЛ Види. Атакуващият футболист няма да играе днес, като неговото място по всяка вероятност ще бъде заето от Жоао Паоло.

Със сигурност нивото на тима от Босна и Херцеговина не е като това на Лудогорец, като пътят "орлите" към групите на Лига Европа изглежда сигурен. В следващата фаза съперник ще е победителят от двойката Торпедо Кутаиси - Кукеси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички