Лудогорец хвана последния влак, промените в Шампионска лига са в полза на големите


Лудогорец хвана последния влак, промените в Шампионска лига са в полза на големите
Снимка: Официален сайт на Лудогорец - ludogorets.com

9974 0

Лудогорец се класира за груповата фаза на Шампионска лига и за втори път се облагодетелства от формата на квалификации, въведен от Мишел Платини, който бе насочен в помощ на т.нар. "малки" клубове.

ЛУДОГОРЕЦ ЧАКА КЪМ 20 МИЛИОНА ОТ ГРУПИТЕ НА ШЛ

Не че стореното от "орлите" не е подвиг, но ако трябваше да играят с отбори от ранга на Манчестър Сити, например (който също е в плейофите, но в потока на нешампионите), едва ли щеше да има интрига около крайния резултат.

ЛУДОГОРЕЦ Е В ЧЕТВЪРТА УРНА НА ЖРЕБИЯ (СХЕМА)

УЕФА приключва с авантюрата си в подкрепа на по-малките клубове и след като Платини повече няма да бъде начело на Европейската централа, ще настъпят промени, които са в полза на големите футболни нации и ощетяват отбори като Лудогорец.

От 2018 година ни очаква по-различна Шампионска лига. В нея Испания, Англия, Германия и Италия ще имат по четири гарантирани участника, от което се облагодетелстват всички, но най-вече Серия А, където сега само два отбора влизат директно.

Освен това се предвиждат протекции за исторически клубове с глобална фенска маса, а някои мачове ще бъдат изтеглени за уикенда вместо в средата на седмицата. Очаква се въпросните промени да бъдат обявени официално още този петък.

Тъй като Испания, Германия, Англия и Италия на практика ще пласират половината от участниците в груповата фаза, държави като България например ще бъдат солидно ощетени, а техните шампиони ще трябва да преминават през далеч по-трудни квалификации в конкуренцията на общо 50 отбора.

Всичко трябва да бъде договорено преди маркетинговият отдел на УЕФА да продаде телевизионните права и рекламните позиции за Шампионската лига и Лига Европа за следващия тригодишен период. Най-вероятно това ще се случи непосредствено преди изборите за президент на централата, насрочени за 14 септември.

Целта е не само големите нации да имат повече участници в Шампионска лига, но и те да си поделят по-голямата част от наградния фонд, както се предвижда да стане. Затова може да се окаже, че Лудогорец е хванал един от последните влакове за груповата фаза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички