Лудогорец е на пътя на европейското завръщане на Еспаньол


Лудогорец е на пътя на европейското завръщане на Еспаньол
Снимка: Guliver/GettyImages

3423 0

Заради славата и мащабите на Барселона, редовно футболният свят забравя, че в Каталуня има още един отбор, който през тази година се завръща на европейската футболна сцена след 12 годишно отсъствие. "Малкият брат" Еспаньол ще играе в Лига Европа през този сезон, след като се класира за надпреварата, завършвайки на 7-о място. И през този сезон ще се изправи срещу българския шампион Лудогорец.

"Орлите" попаднаха в неприята група, като ще трябва да се изправят срещу ЦСКА Москва, отстранилия ги от Шампионска лига Ференцварош и вече споменатия Еспаньол. И испанският тим, идващ от 3-а урна, има какво да доказва при завръщането си на европейската сцена.

За последно отборът игра за Купата на УЕФА през сезон 2006/07, когато дори игра финал в надпреварата, загубен от Севиля. Оттогава насам обаче отборът се срина и на няколко пъти беше близо до изпадането от Ла Лига. В последните години обаче отборът се подобри и беше близо дори до Шампионска лига, но не успя да запази постоянство през последния сезон.

Клубът е създаден през 1900 година, но в историята си Еспаньол няма кой знае какви успехи, но все пак спечели 4 пъти Купата на Краля и записа два финала за Купата на Краля.

Освен че историята на тима не е толкова богата, след силния минал сезон основният нападател напусна. Борха Иглесиас се завърна в Бетис, а това се отразява лошо на представянето на тима най-вече в Испания, след като за два кръга Еспаньол не успя да спечели нито един, а дори не отбеляза гол.

Друг интересен съперник на Лудогорец определено е Ференцварош (запознайте се с този отбор в материала на SportLive.bg).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички