Колко спечели Лудогорец от участието си в Европа и с колко още може да набъбне сумата


Колко спечели Лудогорец от участието си в Европа и с колко още може да набъбне сумата
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

8933 0

Българският шампион Лудогорец влезе в групите на Лига Европа, след като в плейофния кръг се справиха с Марибор след две равенства и повече голове на чужд терен. Освен безспорния престиж, сумата, която е спечелена, също не е за пренебрегване. А тя дори може да нарасне до космически измерения за българските стандарти. 

За сблъсъците с Ференцварош от първия квалификационен кръг на Шампионска лига разградчани спечелиха 280 хиляди евро. Последва участие във втория квалификационен кръг на Лига Европа (срещу Валур), третия квалификационен кръг на Лига Европа (срещу ТНС) и плейоф за влизане в групите на Лига Европа (срещу Марибор), а за тези три сблъсъка, "орлите" спечелиха съответно по 260 000 евро, 280 000 евро и 300 000 евро.

За самото влизане в групите на втория най-престижен клубен турнир, пък, в касата на Лудогорец ще постъпят 2,92 милиона евро. По този начин сумата, която разградчани ще получат за участието си в Европа до този момент, е малко над 4 милиона евро. И това не е всичко - тепърва българският отбор може да се добере до големите пари от евротурнирите (особено за стандартите в българския футбол). Вижте какво предстои от финансова гледна точка: 

Всяка победа в групите носи по 570 000 евро, равният - 190 000. За първо място в групата се дава 1 милион, а за второ - 500 000. Класирането на 1/16-финал носи 500 000 евро, осминафиналът - 1,1 млн. евро, четвъртфиналът - 1,5 млн. евро, полуфиналът - 2,4 млн. евро. За класиране на финал се дават 4,5 милиона евро, а за победа - още 4.  

ВИЖТЕ КАКВО ОТРЕДИ ЖРЕБИЯТ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ШАМПИОН - ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички