И късен гол не успя да развали радостта на Лудогорец в Лига Европа


И късен гол не успя да развали радостта на Лудогорец в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

12399 0

Лудогорец е част от елиминациите в Лига Европа! Българският шампион регистрира изключително умно изигран мач на своята сметка и, въпреки че допусна изравняване с последния удар в мача срещу Ференцварош, "орлите" изпълниха целта си и след 1:1 се класира за следващата фаза на надпреварата. 

Единственото попадение за домакините в двубоя беше дело на Джоди Лукоки точно в средата на първото полувреме. Крилото беше изведен перфектно пред наказателното поле при контраатака на Лудогорец, а той хладнокръвно прехвърли вратаря на унгарския шампион. 

Точно преди гола съдията подмина ситуация за дузпа в наказателното поле на Лудогорец, а по-късно през първото полувреме гостите удариха и греда. През вторите 45 минути Лудогорец прекрасно затвори постъпите към вратата си и 

Днешното реми беше своеобразен реванш на "орлите", чийто европейски път през този сезон стартира с отпадане от Шампионска лига именно от Ференцварош. С победата и равенството срещу унгарците обаче Лудогорец не само се класира към елиминациите в Лига Европа, но и лиши днешния си опонент от класиране за 1/16-финалите. 

Иначе Марселиньо и компания ще играят за 4-и път в историята на клуба в елиминационната фаза, а към нея те се класираха като втори в групата с актив от 8 точки. Еспаньол финишира първи с 11 точки, докато Ференцварош и ЦСКА Москва се подредиха съответно 3-и и 4-и. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец стартира притеснено срещата и позволи няколко много опасни центрирания в наказателното поле, но все пак първото добро положение в мача беше в полза на българския първенец. Вандерсон получи топката по лявото крило, проби към наказателното поле и намери пространство, за да стреля, но го стори твърде слабо и право във вратаря. 

Само няколко минути по-късно Вандерсон се озова в идентична ситуация, но отново ударът му бе анемичен. В 17' пък Лукоки бе изведен сам срещу вратаря, но Дибош се намеси, а в последствие беше отсъдена засада при паса на Кешеру към крилото в наказателното поле. 

В 20' домакините извадиха изумителен късмет, когато при центриране от дясното крило към далечната греда Исаел успя да засече, а Сисиньо спря полета на топката с ръка. Съдията обаче не забеляза това и отсъди корнер в полза на гостите, въпреки протестите на играчите в бяло. 

Само 4 минути след тази ситуация Лудогорец нанесе своя удар. Кешеру с убийствен шпагат отне топката в центъра на терена, а след това Вандерсон изведе по перфектен начин Джоди Лукоки в наказателното поле. Холандецът овладя отлично и копна топката над вратаря за 1:0. 

В 35' гостите стигнаха до ново много опасно положение след центриране, след като по левия фланг Блажич размина лесно Анисе и центрира в наказателното поле, но защитник изби току пред нападател на Ференцварош. При последвалия корнер топката не беше отиграна добре и от тялото на Анисе стигна до Фримпонг. Той стреля, но прати топката в греда - инфарктна ситуация пред вратата на Пламен Илиев. 

До края на първото полувреме Исаел също можеше да донесе равенството, но топовният му изстрел от пряк свободен удар излезе в аут - 1:0 до почивката. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути на втората част "орлите" не допуснаха натиск и редица статични положения на старта на второто полувреме и дори опитаха лек натиск в половината на унгарския шампион. По-дългото задържане на топката от страна на Лудогорец обаче помогна на тима да си "отдъхне" в дефанзивен план, а в същото време гостите се поизнервиха и започнаха да извършват все повече нарушения, а и да бъркат в подаванията в моментите, в които организираха по-дълготрайни нападения в половината на българския шампион. 

В 67' за пръв път защитата на Лудогорец се пропука по-сериозно. Фримпонг успя да надиграе Антон Недялков на границата на наказателното поле отдясно и пусна остър пас към малкия пеналт, където Исаел бе останал сам срещу вратаря, но пропусна. 

в 82' Исаел след самостоятелен пробив имаше шанс да донесе изравнителен гол, но ударът му от разстояние беше страхотно париран от Пламен Илиев. И тази изява на гостите обаче беше по-скоро епизодичен момент, отколкото в следствие на натиск от страна на гостите. 

В края на срещата Марселиньо пропусна страхотен шанс за гол, след като остана сам срещу вратаря, но слабият му удар беше изчистен от голлинията. В 94' пък Шкварка с отлично центриране пред малкото наказателно поле Сигнашевич с глава изравни, но това беше всичко в мача - равенство и класиране напред за Лудогорец. 

ОРПЪРВОИСЪСТАВИ
Лудогорец: Илиев, Недялков, Григоре, Терзиев, Сисиньо, Баджи, Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Лукоки, Кешеру

СЪСТАВИ

Лудогорец: Илиев, Недялков, Григоре, Терзиев, Сисиньо, Баджи, Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Лукоки, Кешеру

Ференцварош: Дибуш, Фримпонг, Нгуен, Зубков, Харатин, Зигер, Ботка, Блажич, Хейзер, Боли, Исаел

Това ще бъде трети двубой между тези два отбора този сезон. Ференцварош се оказа черната котка за Лудогорец в Шампионска лига, като го отстрани още в първия предварителен кръг, когато спечели и двата мача с разградчани (2:1, 3:2).

След това съдбата ги събра отново в група “Н” на Лига Европа. “Орлите” взеха малък реванш като разбиха Фради с 3:0 в Унгария в първия мач между двата тима в групата. Добрата новина за домакините е, че нямат сериозни кадрови проблеми за днешния мач. Единственият отсъстващ е контузеният Яцек Горалски. Ференцварош пък пристига без наказания Чивич и без контузения Двали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички