Лудогорец ще се бори за европейска пролет в мач пореден срещу Ференцварош


Лудогорец ще се бори за европейска пролет в мач пореден срещу Ференцварош
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2275 0

Тази вечер е най-важната среща за Лудогорец за сезона. Разградчани приемат Ференцварош от 6-ия кръг в група “Н” на Лига Европа. Те се нуждаят само от една точка, за да си гарантират участие на 1/16-финалите в турнира.

Това ще бъде трети двубой между тези два отбора този сезон. Ференцварош се оказа черната котка за Лудогорец в Шампионска лига, като го отстрани още в първия предварителен кръг, когато спечели и двата мача с разградчани (2:1, 3:2). След това съдбата ги събра отново в група “Н” на Лига Европа. “Орлите” взеха малък реванш като разбиха Фради с 3:0 в Унгария в първия мач между двата тима в групата.

"Ние сме по-добрият отбор. Нашите играчи са участвали в доста такива мачове, това е и нашият плюс. Моят опит като треньор показва, че никога даден отбор с някаква цел, и да го устройват два знака като краен изход, ще се откаже от победата. Аз не мога да си представя как даден треньор може да направи така, че отборът му да играе за равенство. Ние ще играем за победа, нас ни устройва единствено победата", категоричен бе помощникът на Станислв Генчев - Алекси Желязков преди двубоя.

Добрата новина за домакините е, че нямат сериозни кадрови проблеми за днешния мач. Единственият отсъстващ е контузеният Яцек Горалски. Ференцварош пък пристига без наказания Чивич и без контузения Двали. Серхий Ребров вероятно ще изведе на терена Дибуш на вратата и Ловренчич, Блажич, Фримпонг и Хайстер в отбрана. Харатин и Зигер ще са двойката опорни халфове, а Зубков и Нгуен ще оперират по крилата. В атака ще бъде Боли, а от по-задни позиции ще го подкрепя Исаел. А как и защо "орлите" искат да преименуват стадиона си - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички