Еспаньол надхитри Лудогорец и нанесе първа загуба на разградчани в Лига Европа


Еспаньол надхитри Лудогорец и нанесе първа загуба на разградчани в Лига Европа
Снимка: Ludogorets.com

7280 0

Лудогорец загуби от Еспаньол с 0:1 в двубой от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа.  Това е първа загуба за разградчани в групата, като отстъпи и първата позиция на каталунците, които са със 7 точки. Единственото попадение в двубоя отбеляза Кампусано още в 13'. В другия двубой от групата Ференцварош победи ЦСКА в Москва, като руският тим е на дъното с 0 точки.

Началото бе равностойно, като и двата отбора показаха, че ще играят отворено, в търсене на попадения. В 4' Еспиноса засече центриране с глава, но Форстър изчисти отново с глава. Първото по-сериозно положение бе в 8' Тогава Сисиньо центрира в наказателното поле, където Лукоки засече с глава, но право в ръцете на Лопес.

В 13' каталунците се възползваха от грешка в защитата на домакините. Кампусано се измъкна зад гърба на Форстър, който не успя да се възползва от по-добрата си позиция и позволи на играча на Еспаньол да стреля за 0:1. Еспаньол тормози "орлите" с много висока преса, която създаваше доста неприятности на защитниците.

В 17' се откри добра възможност пред Вандерсон, но той не успя да намери горния десен ъгъл, към който бе насочил топката. Десет минути след това Лукоки направи поредната си грешка в двубоя, като осуети хубава атака за разградчани. Вместо да овладее реши да комбинира с Марселиньо, което се оказа грешка, тъй като топката остана зад бразилеца.

Грешките на българския шампион в защита продължиха, което позволи в 30' на Кампусано да отправи удар, но той бе право в Пламен Илиев. Десет минути преди края на полувремето испанският тим можеше да удвои преднината си. Еспиноса засече топката след центриране от корнер, но топката мина близо покрай вратата на Пламен Илиев. В 42' се откри добър шанс и за Лудогорец. Баджи стреля без подготовка, но играч на гостите успя да избие удара. В самия край разградчани получиха право да изпълнят пряк свободен удар от удобна позиция. Изпълнението на Марселиньо обаче не бе добро, като дори и се подхлъзна и не затрудни Лопес.

Разградчани започнаха доста активно втората част, но това не доведе до чиста голова ситуация. В 55' имаше предпоставки за такава, но Анисе сгреши, като вместо да комбинира със свой съотборник реши да стреля от дъгата на наказателното поле. Топката обаче бе много лесна за улавяне от стража на Еспаньол.

В 67' Чибота застраши вратата на Лопес, но ударът му от границата на наказателното поле не намери очертанията. Най-опасното положение бе създадено от Антон Недялков. Той навлезе в полето на Еспаньол, премина през няколко играчи, след което стреля с десния си крак, но топката мина над напречната греда.

В 79' Чибота премина между двама бранители на Еспаньол, но ударът му от границата на наказателното поле е твърде слаб и неточен. В заключителните минути разградчани натиснаха съперника си, който обаче се справи добре в защита.

Само в рамките на 4 минути пък капитанът Хави Лопес си изкара два жълти картона и в 88' бе изгонен, оставяйки Еспаньол с 10 души. И това обаче не помогна на домакините в оставащите минути. Макар да се хвърлиха в атака, така и не затрудниха вратаря на Еспаньол.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: 23. Илиев, 3. Недялков, 90. Форстър, 30. Моци, 4. Сисиньо, 25. Баджи, 12. Анисе, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 92. Лукоки, 13. Чибота

Еспаньол: 13. Лопес, 6. Лопес, 7. Ву, 8. Итураспе, 14. Мелендо, 16. Лопес, 17. Вила, 18. Коршия, 20. Еспиноса, 23. Гранеро, 31. Кампусано

ПРЕДИ ДВУБОЯ

С представянето си в турнира до момента Лудогорец надмина всички очаквания. Постигна две победи - с 5:1 над ЦСКА (Москва) и 3:0 Ференцварош, които бяха доста впечатляващи. Отборът отново напомни за най-силните си години в евротурнирите и даде заявка, че има големи амбиции да продължи към 1/16-финалите.

Лудогорец има кадрови проблеми преди домакинството. Защитникът Драгош Григоре е наказан и пропуска мача, а Кешеру, Горалски и Ренан дос Сантос отпаднаха заради контузии. За радост на Станислав Генчев, Антон Недялков, който се контузи по време на паузата за националните отбори, е отново на разположение.

Пабло Мачин пък остави петима от титулярите си от мача с Виляреал през уикенда в Барселона. Специалистът даде почивка на Виктор Гомес, Давид Лопес и Виктор Санчес, а в самолета заради здравословни проблеми не се качиха и Пабло Пиати, Фернандо Калеро, Хави Пуадо, Адрия Педроса и титулярният нападател Джонатан Кайери. Очаква се съставът на каталунците довечера да е доста експериментален.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички