45-минутен обрат на Литекс над Лудогорец, холандец попиля "орлите"


45-минутен обрат на Литекс над Лудогорец, холандец попиля "орлите"
Снимка: Официален сайт на Литекс

1908 0

Литекс записа немислим обрат срещу шампиона Лудогорец и, след като изоставаше до почивката с 0:2 от шампионите, стигна до 4:2 и остана в битката за второто място в “А” група.

През първото полувреме защитата на „оранжевите” действаше крайно неубедително и Мисиджан (6) и Марселиньо (45) дадоха аванс на „орлите” и мачът изглеждаше приключил.

Втората част обаче почна със спорна дузпа, реализирана от Регула (48), а Бьорн Маарс с три гола (65, 69, 90) направи обрата пълен на Градския стадион в Ловеч. През вторите 45 минути Лудогорец игра може би най-слабия си футбол от мача с Берое насам и заслужено Литекс спечели срещата.

По този начин възпитаниците на Красимир Балъков вече имат 54 точки и до последно не се знае кой ще завърши на второ място. Черити  отбора спорят за него – Локо (София), Берое, Литекс и ЦСКА, а столичните играят само за престиж, защото няма да играят в Европа догодина. Ловчанли и заралии са с по 54 точки, а „железничарите” – 52. Толкова има и ЦСКА.  

Иначе това беше едва 4-а победа от 16 мача за Литекс над Лудогорец.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 6' гостите изненадаха своя съперник и вкараха ранен гол. След неумела намеса на Попов при центриране на Абало топката попадна на крака на Кишада. Той стреля в гредата, но при добавката Мисиджан беше безгрешен и отбеляза - 0:1 за шампионите.

Последва затишие в играта, което отново беше нарушено от Мисиджан. В 21' той с прекрасен индивидуален пробив направи за смях отбраната на Литекс, но стреля в аут.

Минута по-късно поредната грешка на "оранжевите" остави Кишада сам срещу Винисиус. Попов успя да го настигне и бразилецът успя да комбинира с Мисиджан, но крилото отново стреля в аут.

В следващите минути Литекс заигра малко по-добре, а в 32' след спорна ситуация съдията подмина претенции на домакините за дузпа. В 38' пък Маарс Йонсен направи ужасяващ пропуск, след като мина през двама защитници и от няколко метра стреля встрани от вратата.

Този пропуск беше наказан в добавеното време, след като пореден "подарък" от защитата на Литекс позволи на Кишада да комбинира с Марселиньо, а плеймейкърът беше безпогрешен - 0:2.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна буквално с гол от съблекалнята. Три минути след подновяването на играта главният рефер отсъди спорна дузпа за домакините след нарушение на Терзиев срещу Бьорн Маарс. Регула беше точен и успя да намали - 1:2.

Лудогорец буквално спря да играе през второто полувреме, а играчите на Красимир Балъков се възползваха оптимално от поднесения шампионски подарък. В 65' при центриране на Регула Маарс надскочи прекия си пазач и с отличен удар успя да изравни.

4 минути по-късно при удар отдалеч на Руменов Чворович изпусна топката, поднасяйки я на Бьорн Маарс, който реализира безпроблемно за 3:2.

До края на мача положения имаше само пред вратата на Лудогорец, а Маарс успя да реализира своя хеттрик в края на мача - 4:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Кирил Десподов и Бьорн Маарс повеждат нападението на Красимир Балъков, като ще бъдат подпомагани от Румен Руменов в схема 4-4-2 (диамант). За Лудогорец в стартовия състав се завръща Христо Златински, а титуляр е и Георги Терзиев, който ще бъде гледан от Интер.

ЛИТЕКС: Винисиус, Попов, Перес, Божиков, Горанов, Бумал, Регула, Колев, Руменов, Десподов, Маарс

ЛУДОГОРЕЦ: Чворович, Ангуло, Терзиев, Моци, Кайсара,Дяков, Златински, Абало, Марселиньо, Мисиджан, Кишада

Литекс почти сигурно ще играе в Европа, въпреки че може да завърши извън топ 3, поради неуредиците в ЦСКА и Локомотив (София), но Красимир Балъков държи да запише две победи до края на шампионата, които ще гарантират поне 3-ото място на тима.

В момента ловчанлии са с равен брой точки със столичните тимове, докато Лудогорец вече е шампион с 62 точки и "орлите" ще играят само за своя престиж в днешната среща.

Днес стана ясно и че скаути на Интер ще са на Градския стадион в Ловеч, за да наблюдават изявите на българския национал Георги Терзеив.

В досегашните 15 мача между двата отбора Литекс има едва 3 победи срещу 7 победи за Лудогорец и 5 равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички