4 мача, 2 червени картона и 15 гола: Дори Галатасарай да отпадне, Лудогорец го чака "подводен камък"


4 мача, 2 червени картона и 15 гола: Дори Галатасарай да отпадне, Лудогорец го чака "подводен камък"
Снимка: БГНЕС

12732 0

Българският шампион и хегемон за последните над 10 години у нас Лудогорец е насочил вниманието си изцяло върху Олимпия Любляна. Двата отбора излизат един срещу друг във втория квалификационен кръг от Шампионска лига, като първият дуел е в Разград на "Хювефарма Арена" в сряда (26.07).

Макар и още дуелът да не е стартирал, разградчани научиха потенциалния си съперник за третия квалификационен кръг, ако продължат в пресявките на най-престижния европейски клубен турнир. И там опонентът е изключително тежък - турският гранд Галатасарай.

Разбира се, тимът от южната ни съседка също ще трябва да преодолее изпитание, за да стигне до въпросния мач с победителя от двойната Лудогорец - Олимпия Любляна. За съперник Галатасарай ще има Жалгирис.

Историята между Лудогорец и Жалгирис - зрелище, драма и обрат

Тимът от Литва е пълен аутсайдер срещу турския гранд, но може да се окаже коварен опонент. Любопитното е, че Жалгирис е играл с Лудогорец общо четири пъти до момента, след като се срещат в квалификации през 2017 и през 2022 година.

Първият случай е от втория квалификационен кръг на Шампионска лига. Тогава "орлите" губят първия дуел с 1:2 като гост, въпреки че повеждат в 18-ата минута чрез Анисе Абел. В последните секунди пък Дарвидас Шярнас получава червен картон.

На реванша гостите повеждат с 1:0, а с това и с 3:1 в общия резултат при все още налично правило за гол на чужд терен. До края на полувремето обаче Лудогорец връща едно попадение, а пред втората част Вандерсон и Клаудиу Кешерю на два пъти правят разгромен успеха в Разград, а "орлите" продължават с общ резултат 5:3.

Те се срещнаха и през миналата година в плейофен мач за влизане в групите на Лига Европа. Тогава разградчани имат минимален аванс след първия сблъсък в Разград (1:0) след автогол във 2-рата минута. Отново в последните секунди от срещата пък се стига до червен картон за тима от Литва - този път на Донатас Казлаускас.

Реваншът пък се превръща в истинско зрелище, като след четвърт час игра Жалгирис води с 2:1. В крайна сметка домакините печелят в редовното време с 3:2 (вече без правило за гол на чужд терен) и когато изглежда сякаш изходът ще дойде след дузпи, в 120-ата минута Оливие Вердон е точен от бялата точка заради нарушение от домакините в наказателното им поле.

Срещу Галатасарай пък "орлите" не са се изправяли до този момент. Вижте всички потенциални съперници, с които Лудогорец можеше да се падне в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички