"Влязоха като жени в мача" - Александър Томаш бесен след равенството, което свали Локомотив Пловдив от първото място


"Влязоха като жени в мача" - Александър Томаш бесен след равенството, което свали Локомотив Пловдив от първото място
Снимка: Lap.bg

1042 0

Старши треньорът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, сподели впечатлията си след равенството 1:1 с ЦСКА 1948, което свали отбора му от първото място в Първа лига:

"С чиста съвест мога да кажа, че това беше наш мач. Единственото нещо, от което не съм доволен, бяха първите 22-23 минути. Аз го казах и на футболистите - влязоха като жени в мача. Мислехме, че ще си подаваме топката, а противникът ще седи до нас и няма да се сбори. Напротив, в такава фаза сме от шампионата, че трябва да се сбориш, да "пуснеш кръв", за да наложиш своя стил на игра", заяви наставникът на "смърфовете" и допълни:

"В предния мач с Берое и този създадохме много голови ситуации, просто не можем да ги отбележим. Няма да се крия зад липсата на малшанс или нещо друго. Явно проблемите са в нас. Виждаме, че и противникът е добър - имат играчи за 2-3 отбора".

"Надявам се сега, когато от доста време насам няма да сме на първо място, да падне една тежест от футболистите, за да могат да се забавляват на терена и да се опитват да играят както днес след първите 25 минути. Неминуемо ще допускаме грешки, но това е плод на израстването, което ни предстои", обясни Томаш.

"Напрежението е в подсъзнанието на футболистите. Опитвам се да им обясня, че ние сме колектив и нямаме силни единици. Ние играем заедно, но ако някой греши - другият трябва да му помогне. Когато не си подадем на празна врата, това е престъпление срещу нашия отбор и затова съм бесен".

Относно предстоящото дерби с Ботев Пловдив (3-ти ноември), Александър Томаш каза: "Те разполагат с доста добри футболисти, минаха през катаклизми. Аз изживях дербито три пъти - моментната форма не е важна. Това е мач за града и за публиката ни. Това е мач на грешки".

ВИЖТЕ ОЩЕ - Безумие на ЦСКА 1948 - Локомотив Пловдив: Червени картони, сблъсъци и футболисти на земята (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички