Вдъхновен Локомотив (Пд) разнебити Ботев във Враца


Вдъхновен Локомотив (Пд) разнебити Ботев във Враца
Снимка: Официалн сайт на Локомотив Пловдив

1477 0

Локомотив (Пловдив) разгроми Ботев (Враца) като гост с 4:1 и постигна първи успех в града под Околчица от 1989 година насам. Два гола за "черно-белите" в мача от efbet Лига вкара Бирсент Карагерен, по един добавиха Димитър Илиев и Георги Илиев, като голът на ветерана бе особено красив.

Валери Домовчийски се разписа също красиво за 1:2, но когато тимът му тръгна да изравнява, останаха с 10 души на терена. Причина за това бе вторият жълт картон, който си изкара защитникът Илия Миланов, който влезе грубо в краката на Георги Илиев.

Локомотив откри резултата рано, след като Георги Илиев центрира от корнер, а Будинов изчисти лошо. Топката попадна на крака на Карагерен, който с мощен удар от 10-ина метра от голлинията наказа Красимир Костов. "Смърфовете" удвоиха аванса си в 35' чрез ветерана Илиев. Той получи пред вратата на съперника от Томашевич, напредна и с мощен изстрел от сериозна дистанция опъна мрежата на врачани.

Ботев намали в 61' чрез капитана си Домовчийски - нападателят стреля от воле и прати топката неспасяемо във вратата на Мартин Луков. Малко преди юношата на Левски да вкара красивия си гол, Будинов бе повален с окървавена уста след здрав сблъсък за топката.

Димитър Илиев направи резултата 3:1 в полза на Локомотив в 78', след чудесна атака отляво. В добавеното време Карагерен оформи крайното 4:1, след като Костов отрази удар на Аралица, а юношата на пловдивчани я довкара. Победата за гостите бе напълно заслужена, като те доминираха почти във всяка фаза на играта. "Смърфовете" дойдоха във Враца вдъхновени от успешното си начало в Лига Европа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички