Томаш: Ако е последен мач и ни трябва точка, за да сме шампиони, ще наредя целия тим пред вратата


Томаш: Ако е последен мач и ни трябва точка, за да сме шампиони, ще наредя целия тим пред вратата
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2744 0

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш остана доволен от трите точки след успеха с 2:0 над Славия. Наставникът обаче не остана много доволен от играта, въпреки че все пак отличи раздаването от футболистите му.

"Труден мач, първо от психологическа гледна точка - да подготвим футболистите за този мач. Знаех какво ще предложи Славия. Ние изпуснахме едно полувреме, това показва, че имаме много неща, върху които да работим. Показва и че не сме това, което вие, журналистите, и феновете фаворизират.

Имаме много неща, през които да преминем, за да се превърнем в това, което тези фенове заслужават. Искам да поздравя футболистите си, да поздравя и феновете, тази победа е за тях. Трудна, но извоюявана с характер, със сърце от футболистите, както и с индивидуална класа. Много трябва да работим за шампионския манталитет (бел. ред. победи без добра игра), има наченки на него. Щастлив съм от победата. Сухата мрежа е хубаво нещо, но въпросът е как е постигната. Много пъти съм казвал, че за мен резултатът не е фактор. Работата е фактор.

Ние сме отбор, който тепърва се изгражда. Ще играем с всеки един и за победа и накрая ще видим къде сме. Но не искам да натоварвам футболистите си с очаквания. Това е моята задача. Ще даваме максимума във всеки мач и ще видим какво ще се случи накрая" - започна Томаш.

Впоследстиве бе попитан дали отборът му ще играе по същия атакуващ начин и срещу Лудогорец. За "смърфовете" предстои много тежка серия от сблъсъци с Лудогорец, ЦСКА и Черно море.

"Аз съм човек, който не бяга от това, в което вярва. Ако е последен мач и ни трябва точка, за да сме шампиони, ще наредя целия отбор пред вратата. Но начинът на игра ни води напред, а не на всяка цена резултатът.

Рекордът от девет поредни победи не е само за мен. Тук влиза целият щаб. Тази награда е за всички нас, искам да им благодаря" - завърши наставникът пред "Диема спорт". Вижте повече за това как златна резерва бетонира Локомотив Пловдив на върха и закопа Славия (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички