Златна резерва "бетонира" Локо Пловдив на върха преди дуелите с Лудогорец и ЦСКА, Славия затъва (ВИДЕО)


Златна резерва "бетонира" Локо Пловдив на върха преди дуелите с Лудогорец и ЦСКА, Славия затъва (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

5268 0

Локомотив Пловдив записа девета поредна победа в българската Първа лига и събра 28 точки. Успехът дойде с 2:0 у дома срещу Славия и гарантира на "смърфовете", че ще са на първата позиция и след междинния кръг. За първи път в историята на пловдивчани те печелят 9 поредни мача в един сезон.

За тях програмата става много тежка (научете повече по-долу в материала), като преди това си подсигуриха аванс от 4 пункта преди втория Черно море. Славия пък записа 8-и пореден мач без победа (7 загуби) и остава на 14-а позиция с 4 точки (колкото имат и последните два отбора в Първа лига).

През първото полувреме Локомотив бе по-добрият от двата отбора на терена, но чистите ситуации за гол не бяха достатъчно, а във всяка от наличните Светослав Вуцов бе на ниво. Втората част вървеше по същия начин, докато появилият се като резерва Алфа Конте не взе нещата в свои ръце.

Той вкара два гола и вече има общо три в първенството. Попаденията дойдоха по идентичен начин - и в двата случая надигра съперник отляво по нападението на своя тим (единият път с дефанзивни, другият с офанзивни ействия). Това му осигуряваше шансове да влезе в наказателното поле. При първия завърши в далечния ъгъл с техничен удар, а при втория още по-технично прехвърли вратаря.

Серията на Локомотив Пловдив, а и първото място, ще бъдат поставени под сериозна заплаха, тъй като следващите две изпитания за отбора са първите два отбора от миналата кампания - Лудогорец (27.09) и ЦСКА (02.10). В предстоящия междинен кръг пък Славия приема у дома Левски (27.09).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10 минути от двубоя нямаше нито един опит за гол. Домакините контролираха топката почти през цялото време, докато Славия предимно се отбраняваше. Опасни ситуации обаче липсваха.

В 13-ата минута Георги Минчев получи извеждащо подаване, но не успя да чукне топката пред Светослав Вуцов в наказателното поле. Стражът се справи и улови.

Три минути след това Христо Иванов бе изведен зад отбраната на столичани. Той изчака топката да стане удобна и се нагласи за удар с едно докосване - току преди Светослав Вуцов. Последва нелош изстрел, но стражът се намеси. Веднага след това последва и съдийски сигнал за засада (останаха съмнения за това решение и след повторенията).

В 25-ата минута Драгомир Драганов спря мача, за да могат двата отбора да починат и да се охладят.

След няколко минути почивка играта се поднови, но Локомотив не стигна до някоя по-чиста ситуация за гол. Първият по-сериозен опит за атака за Славия дойде в 34-тата минута. Атаката завърши с успоредно на голлинията подаване. Острият пас обаче нямаше адресат, тъй като в наказателното поле нямаше други играчи на столичани.

Бабакар Дион бе изведен очи в очи срещу Светослав Вуцов. Ситуацията обаче бе леко встрани от вратата, а стражът скъси дистанцията бързо, като предотвраи попадението и след двоен рикошет дорин нямаше и ъглов удар.

В 44-тата минута Минчев изскочи зад гърба на отбраната и получи, но отново от по-малък ъгъл срещу Вуцов. И този път вратарят на Славия се справи.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна с териториално предимство за домакините. Те се впуснаха в търсене на гола, а след няколко минути игра Бабакар Дион опита да стреля от въздуха от границата на наказателното поле след отбита с гърди топка. Изпълнението му обаче бе трудно и несполучливо.

В 58-ата минута Денислав Александров и Галин Иванов останаха срещу един бранител на домакините. Първият не бе в засада и стреля от въздуха, но Хоркаш се намеси с отлично спасяване с крак. Все пак бе отсъдена засадата на Галин Иванов, тъй като с присъствието си повлия на ситуацията.

Секунди след това Иван Минчев пък опита изстрел отдалеч, но той не затрудни Хоркаш, който улови. Тенденцията за далечни удари продължи и с Ерол Дост, но той дори не намери очертанията.

В 64-тата минута Джовани намери Георги Илиев в наказателното поле, а нападателят опита с атрактивно изпълнение да я засече от въздуха. Контакт бе осъществен, но не се стигна до удар, който да затрудни Вуцов.

69' - 1:0! Локомотив закономерно поведе в резултата! Алфа Конте се пребори на тъчлинията за топка. Впоследствие се понесе напред и влезе в наказателното поле, след което стреля между краката на съперник и намери далечния ъгъл, за да открие.

72' - 2:0! Малко след това дойде и вторият гол на появилия се като резерва футболист. Той отново получи отляво и се надиграваше 1 срещу 1 с Велко Йеленкович, като го преодоля, влезе в наказателното поле и прехвърли технично Светослав Вуцов, въпреки че вече губеше баланс.

Картината на терена значително се промени след попаденията. Славия започна да играе с топката по-често и да търси повече атаки. Локомотив пък бе далеч по-търпелив в разиграванията си, а нападенията идваха по-остри след контраатаки.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

СЪСТАВИ

Локомотив Пловдив: Динко Хоркаш, Ангел Лясков, Хорхе Сегура, Ефе Али, Уабо Камдем, Христо Иванов, Евандро Фелипе, Димитър Илиев, Джовани Маркес, Бабакар Дион, Георги Минчев

Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Мартин Георгиев, Велко Йеленкович, Венцислав Керчев, Емил Мартинов, Галин Иванов, Ерол Дост, Иван Минчев, Кристиан Добрев, Тони Тасев

Локомотив със сигурност ще бъде първи и след този кръг, след като Черно море взе само една точка срещу ЦСКА 1948. Евентуална девета поредна победа ще им осигури 28 от общо 30 възможни точки.

Срещу "смърфовете" пък е отбор, който е с шест поражения и едно равенство в последните седем мача в първенството. С тази серия "белите" са на 14-о място с едва 4 точки (колкото имат и последните два тима в подреждането).

Славия без успех в последните три двубоя между тези опоненти. При два от въпросните случаи резултатът е напълно идентичен - равенство 1:1. Между двете ремита в столицата обаче има и един дуел в Пловдив, като той е категорично спечелен с класическото 3:0 от домакините.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички