Славия и Локомотив (Пловдив) поделиха крайно недостатъчни точки и остават в обсега на Левски в Първа лига


Славия и Локомотив (Пловдив) поделиха крайно недостатъчни точки и остават в обсега на Левски в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1254 0

Славия и Локомотив (Пловдив) завършиха при равен резултат 1:1 в сблъсъц от 18-ия кръг на българската Първа лига, игран в столицата. И двете попадения паднаха през първото полувреме, а през втората част никой тим не успя да грабне 3-те точки.

Така те си разделиха по 1 точка, което е крайно недостатъчно, защото остават в обсега на намиращия се в подем Левски. "Белите" са 5-и с 28 пункта - 3 повече от "смърфовете" и "сините".

Така днешните съперници продължават да са изключително равностойни в сблъсъците един срещу друг през последните години. В последните 6 официални двубоя никой няма преимущество - те са си разменили по 2 победи, а останалите 2 срещи са завършили наравно.

Продължава и тенденцията да няма много голове в това съперничество. За последно повече от 2 попадения в една среща между Славия и Локомотив (Пловдив) имаше на 19 юли 2019 година, когато столичани губят като гости с 2:3.

С равенството днес "белите" нямат успех над този съперник у дома вече цели 5 години. Днес те се оказаха изоставащи в резултата в 35-ата минута, когато гостите изпълниха ъглов удар по заучен начин. Късо изпълнение и топката попадна в Димитър Илиев, който комбинира с Лукас Салинас. Вторият центрира във вратарското поле, където Йосип Томашевич се включи от втора позиция и отблизо вкара във вратата на Светослав Вуцов.

Паритетът бе много бързо възстановен, след като 5 минути по-късно Кристиан Добрев се реваншира за вината си при гола за Локомотив. Той получи подаване в наказателното поле от Кирилов и изпревари Милош Петрович, за да се разпише от непосредствена дистанция с глава.

До зимната пауза за Славия предстои гостуване на ЦСКА 1948 (11.12) и домакинство срещу ЦСКА (19.02). Локомотив (Пловдив) пък посреща у дома Ботев (Враца) в петък (10.12) и с това приключва с мачовете си за тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички