Шоу с марка "Първа лига": Локомотив Пловдив и Хебър излъчиха победител след 7 гола за полувреме (ВИДЕО)


Шоу с марка "Първа лига": Локомотив Пловдив и Хебър излъчиха победител след 7 гола за полувреме (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

2547 0

Локомотив Пловдив излезе големият победител от гостуването на Хебър в седмия кръг на Първа лига. "Смърфовете" се наложиха в петък вечер с 4:3 на стадион "Георги Бенковски" в голямо шоу за запалянковците. 

Трябва да се отбележи, че победителите бяха подкрепяни от голяма агитка, пропътувала разстоянието между областните градове Пловдив и Пазарджик. В герои за "черно-белите" се превърнаха Джовани, Костов, Дионе и Али. Всички те реализираха още до почивка. 

Водещият голмайстор на Първа лига Джовани откри след само 180 секунди, но 21-годишният Георги Николов изравни за домакините в 11-тата минута. Именно и той реализира останалите две попадения за "гробарите", но с цената на изравняване в голяма част от случаите. 

Всъщност българинът обърна резултата в полза на домакините в 18-тата минута, но още в 25-тата минута Костов оформи 2:2. В 38' Дионе вкара третото си попадение от началото на сезона, а Николов засили интригата за 3:3 в последната минута от първата част. 

В крайна сметка друг млад българин Ефе Али сложи край на спора дълбоко в добавеното време на полувремето. 20-годишният бранител, който замени принудително друг млад голмайстор - Калоян Костов, изкачи "смърфовете" поне временно на върха във временното класиране. 

Пред Локомотив Пловдив предстои домакинство на Крумовград, а Хебър гостува на Левски. Любопитно е да се отбележи, че до този момент възпитаниците на Пенев бяха допуснали само 2 гола от началото на сезона, а ЦСКА дори не успя да им вкара в първия кръг. 

Вижте актуалното класиране в Първа лига за сезон 2023/24!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички