Локомотив Пловдив скоро приема "гости" в новия сектор? Кметът е доволен: Стадионът става много модерен


Локомотив Пловдив скоро приема "гости" в новия сектор? Кметът е доволен: Стадионът става много модерен
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

1928 0

Пловдивският кмет Здравко Димитров посети стадион "Локомотив" по покана на "черно-белите" фенове. Градоначалникът се спря конкретно на Южната трибуна, която по време на двубои ще се използва едновременно от домакински и гостуващи фенове, а съвсем скоро трябва да бъде открита. 

Инспекция на съоръжението

Към момента "смърфовете" са притеснени до колко секторът за гости е обезопасен, за да не се стига до ексцесии между запалянковци на отборите и поради тази причина поканиха кмета. 

Той от своя страна накара част от запалянковците лично да тестват здравината на плексигласа, с който ще бъдат разделени феновете. Междувременно Димитров не пропусна да изкаже и задоволството си за добре свършената работа по време на неговия мандат:

"И този стадион става много красив и модерен и съм горд, че Пловдив ще може да се похвали в най-скоро време с два стадиона на европейско ниво, строени в нашия мандат. Уведомиха ме, че не е решен въпросът с електрозахранването, тъй като в началото не е имало яснота каква мощност ще е необходима.

Това трябва да бъде предмет на съвсем отделна поръчка, затова в спешен порядък ще предложа да бъдат отпуснати средства за изработването на проект и изграждането на два трафопоста на стадиона, с което проблемът да бъде решен. Иначе всичко останало, което видях, много ми хареса, напредва и строежът на трибуна „Спортклуб“ и стадионът вече добива доста по-красив вид".

Какво предстои за трибуната

В допълнение кметът на район "Южен" - Костадин Язов, допълнително успокои събралите се запалянковци, че достъпът на гостуващи фенове до останалата част от трибуните ще бъде допълнително ограничен, за да се избегнат стълкновения.

Още в началото на следващата седмица Язов ще внесе документите за приемателна комисия, която да одобри построената трибуна и да издаде Акт 15. Припомняме ви, че най-зрелищното предстоящо домакинство е срещу ЦСКА в края на месец септември. 

Следете всичко най-интересно от Първа лига със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички