Локомотив (Пловдив) победи ЦСКА с огромна доза късмет, първа загуба за "червените" преди Базел


Локомотив (Пловдив) победи ЦСКА с огромна доза късмет, първа загуба за "червените" преди Базел
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

4607 0

Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 ЦСКА в едно от дербитата на кръга в Първа лига. "Смърфовете" имаха късмета да водят в резултата с 2:0 след само 1 точен удар, а след това опитите на "армейците" да се върнат в мача се овенчаха само с едно попадение.

За ЦСКА предстои изключително важен мач в Лига Европа, като "червените" ще гостуват на Базел в четвъртък (01.10) в плейофен мач за влизане в групите. 3 дни след това "армейците" гостуват на Етър в Първа лига. Локомотив (Пловдив) гостува на Берое след седмица.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Локо Пд: 71. Луков, 20. Петрович, 61. Алмейда, 25. Масоеро, 15. Илич, 10. Умарбаев, 9. Карагарен, 7. Цветанов, 16. Салинас, 14. Илиев, 19. Минчев

ЦСКА: 1. Бусато, 28. Гълъбов, 2. Матей, 26. Антов, 18. Мазику, 21. Юга, 8. Кери, 13. Санкаре, 20. Тиаго, 14. Кейта, 22. Соу

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано ЦСКА започна втората част на високи обороти, като атаките бяха от първата секунда. Локомотив обаче загатна, че може да контраатакува много опасно. В 60-ата минута ЦСКА имаше отлична възможност да се разпише от пряк свободен удар от удобна позиция. Тиаго остави изпълнението на Кери, който обаче стреля високо и неточно.

69' - 2:1! Усилията на "червените", както и 4-те офанзивни смени на Стамен Белчев дадоха резултат. Тиаго изпълни великолепно пряк свободен удар отстрани на вратата, никой футболист не закачи топката, а тя влетя във вратата на безпомощния Луков.

В 72-рата минута "смърфовете" някак оцеляха. Юрген Матей стреля акробатично след центриране от ъглов удар, но стражът на домакините успя да спаси, след като изстрелът бе в неговя обсег. В следващите минути ЦСКА правеше всичко възможно да изравни резултата, но играта постоянно бе накъсвана от домакините. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути от двубоя домакините изглеждаха по-мотивирани да преследват успеха, като натиснаха своя съперник. Стигна се до 8-ата минута, когато "смърфовете" изпълниха пряк свободен удар от удобна позиция, но Умарбаев стреля малко над вратата на Бусато. Няколко минути по-късно Тиаго центрира към Антов, който не успя да засече топката, но нейният фалц щеше да я "закара" право във вратата на Луков, минавайки на сантиметри от гредата.

На няколко пъти Жул Кейта се отличи със страхотни пробиви. В единия случай той задържа топката и подаде към Али Соу, който стреля в аут от неудобна позиция, а в другия топката попадна в Тиаго, който стреля отдалеч, но след рикошет топката излезе в ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно.

В 32-рата минута Локомотив (Пловдив) поведе напред в резултата след огромна доза късмет. "Смърфовете" центрираха от пряк свободен удар, а бранителят на ЦСКА Юрген Матей игра с глава, но за негово нещастие я насочи в собствената си врата. 32' - 1:0!

38' - 2:0! Момчил Цветанов отне топката от бранителите на ЦСКА, след което стреля отдалеч, а ударът му се отклони в главата на Юрген Матей и влетя във вратата на Бусато.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Страстите между тези два отбора са нажежени до краен предел. Освен, че "смърфовете" лишиха "червените" от трофей през миналия сезон, след като ги победиха във финала за Купата на България, то и извън терена взаимоотношенията между двата клуба не са никак добре поради отказа на пловдивчани настоящата среща да бъде отложена.

От ЦСКА отправиха такова искане и към Лудогорец, и към Локомотив (Пловдив), но не срещнаха разбиране и вариантът категорично бе отхвърлен. Освен това, от "смърфовете" заваляха няколко подигравателни коментара относно това желание на "червените".

Футболистите на Стамен Белчев продължават тежките седмици на два фронта с мачове на 3-4 дни, а само след няколко дни ще изиграят най-важния си двубой за сезона - плейофът за влизане в груповата фаза на Лига Европа срещу Базел. Въпреки това, няма съмнение, че "армейците" ще се хвърлят за победата с най-доброто налично и срещу Локо, защото отборът се превърна в голям дразнител за тима, а и е основен конкурент за призовите места.

Бруно Акрапович обаче също е настроил своите играчи да преследват ценната победа. Неговият тим е на 5-та позиция с 12 точки, колкото имат и 4-ият (ЦСКА), и 3-ият (Арда). Така евентуална победа днес може да изстреля "армейците" или "смърфовете" до втората позиция, защото в момента там е Берое с 14 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички