След трите победи ЦСКА вдигна драстично клубния си коефициент в Европа


След трите победи ЦСКА вдигна драстично клубния си коефициент в Европа
Снимка: БГНЕС

2154 0

ЦСКА постигна три поредни победи в Лига Европа и е само на крачка от влизане в групите. Това ще се случи, ако победи Базел в плейофа през следващата седмица. Тези победи ще доведат и до вдигане на клубния коефициент на "червените" за следващия сезон.

Тази година ЦСКА имаше коефициент 4.000, което бе достатъчно да бъде поставен само в първи предварителен кръг на Лига Европа. След изиграването на трите мача и класирането на отбора в плейофа на турнира, коефициентът на ЦСКА към момента вече е 6.500, пише dsport.bg. Ако "червените" имаха такъв коефициент на старта на кампанията си тази година то те щяха да бъдат поставени и във втори предварителен кръг на Лига Европа.

Лудогорец също ще има по-висок коефициент в Европа следващия сезон. Тази година разградчани са с коефициент 26.000, а следващата ще бъдат с минимум 27.500. Локомотив Пловдив също вдига клубния си коефициент от 2.000 на 3.500. През следващият сезон обаче българските отбори няма да имат възможност да участват директно в Лига Европа. Три български представителя ще има в Купата на Конференциите и един в Шампионската лига. Именно представителят ни в Шампионската лига може да участва в Лига Европа, ако отпадне от първия по сила европейски турнир. А кога и от колко часа ще е двубоят на ЦСКА срещу Базел - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички