ЦСКА обърна Локомотив (Пловдив) в 95' и измести Левски в Първа лига


ЦСКА обърна Локомотив (Пловдив) в 95' и измести Левски в Първа лига
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

6585 0

ЦСКА постигна късен обрат и победи Локомотив (Пловдив) с 1:2 като гост в мач от първата шестица на Първа лига. Двубоят бе белязан от няколко спорни момента, които бяха в ущърб на "железничарите", които бяха без част от основните си футболисти заради заразата с коронавирус в отбора. В самия край на срещата пък шансът бе на страната на "армейците", вкарвайки победен гол в 95-ата минута.

През първата част най-доброто положение се откри пред Тиаго Родригес, който уцели напречния стълб на вратата на Луков. Второто полувреме обаче започна по-добре за Локомотив, който откри резултата в 61-вата минута чрез Салинас, който се възползва от грешка на Петър Занев.

В 79-ата минута Кристиян Малинов изработи дузпа за ЦСКА, след като имаше контакт между него и тялото на Петър Витанов. Съдията отсъди дузпа, въпреки че бе спорно дали Малинов не потърси сам контакт с тялото на Витанов. 11-метровият наказателен удар бе реализиран от Тиаго.

Три минути преди изтичането на редовното време Локомотив стигна до втори гол чрез Салинас, но попадението бе отменено заради засада на неговия асистент Малонга. На повторението се видя, че конгоанският нападател е покрит от последния футболист в червено и няма засада. Вместо това секунди след изтичането на добавеното 4-минутно продължение ЦСКА грабна победата с гол на Али Соу.

С победата ЦСКА измести Левски от второто място в Първа лига, като вече има 56 пункта в подреждането - с три повече от "сините". Локомотив Пловдив е на пета позиция с 50 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на "Лаута" стартира с бавно темпо, като двата отбора не проявиха особено желание да атакуват противниковата врата. В 20-ата минута обаче ЦСКА можеше да поведе с първото си опасно положение в мача. Тиаго Родригес получи подаване успоредно на границата на пеналтерията. Последва мощен удар на португалския халф, който срещна напречния стълб, рикошира в гърба на Луков, но вратарят все пак спаси.

Пет минути по-късно Енрике Рафаел проби по левия фланг и центрира в мъртвата зона между вратаря и защитата на "смърфовете". Али Соу обаче се размина с топката на близката греда, а същото сполетя и Евандро на далечната. В 28-мата минута Лукас Салинас се разходи през отбраната на "червените" и стигна до ръба на наказателното поле, откъдето стреля, но ударът му бе спасен от Бусато.

В 35-ата минута Лукас Салинас изпълни пряк свободен удар от опасна позиция, но ударът му се уви в мрежата от външната страна. В продължението на първата част Енрике Рафаел и Брадли Мазику изостриха атака на ЦСКА по левия фланг, за да се стигне до подаване по земя в наказателното поле. Кристиян Малинов засече паса, но ударът му примина встрани от целта.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 61-вата минута Локомотив Пловдив откри резултата. "Железничарите" упражниха дълбока преса и предизвикаха грешка при изнасянето на топката от "армейците". Густаво Бусато подаде към Петър Занев, а капитанът, притиснат от Салинас, не успя да му върне подаването. Така Салинас стигна до топката и успя да се разпише - 1:0!

Минута по-късно Локо се добра до ново чисто положение за гол, но удар на Малонга бе блокиран в тялото на Занев. Играчите на "смърфовете" имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на защитника на ЦСКА, но на повторенията се видя, че ръката му бе плътно прибрана до тялото. Малко по-късно Кристиян Малинов опита поредния си удар от дистанция, но отново без успех.

В 79-ата минута Петър Витанов фаулира Кристиян Малинов в наказателното поле на Локомотив и главният арбитър на срещата отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Тиаго, който прати Луков в другия ъгъл и изравни резултата - 1:1!

Три минути преди края на мача Локо Пловдив стигна до втори гол, но бе отменен заради засада. Малонга бе изведен в наказателното поле, след което подаде успоредно на голлинията към Салинас, който на празна врата вкара топката в мрежата. На повторенията се видя, че Малонга е бил на една линия с последния защитник на ЦСКА и не е имало засада.

В продължението на мача Тиаго изпълни пряк свободен удар от сериозна дистанция, като опита директен обстрел на вратата. Изстрелът му се оказа коварен за стража Луков, който след сериозни усилия успя да избие топката в корнер. От последвалия ъглов удар "червените" създадоха нови главоболия за вратата на Локо, но домакините се спасиха.

В 95-ата минута ЦСКА постигна пълен обрат в мача. Ахмед Ахмедов пусна извеждащо подаване към Али Соу. Нападателят се отскубна в наказателното поле, за да нанесе неспасяем удар към вратата на Луков, отбелязвайки 12-тия си гол през сезона - 1:2!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Раните в ЦСКА далеч не са зараснали след драматично загубения след изпълнение на дузпи финал срещу Локомотив (Пловдив). Само 8 дни по-късно "червените" ще имат шанс за свой частичен реванш, който обаче е далеч от залога преди дни - трофей.

Въпреки това, срещата е важна за "армейците", които все още не са си гарантирали участие в европейските клубни турнири през следващия сезон. Те ще опитат да се възползват от грешките на преките си конкуренти за местата - Левски и Славия, които загубиха съответно от Лудогорец с 0:3 и от Берое с 0:2. Така, ако ЦСКА спечели днес, ще събере 56 точки, като "сини" са с 53, а "бели" - с 52. При такова стечение на обстоятелствата момчетата на Стамен Белчев ще са фаворити за второто място, което дава директно право на участие в Европа, само кръг преди края.

В Локомотив бяха съсредоточили всички сили в Купата на България, оставяйки Първа лига на заден план. Това се оказа успешен план и "смърфовете" имат гарантирано място в европейските клубни турнири, въпреки че се намират в серия от 3 поредни загуби (а преди това и равенство) за първенство. Пловдивчани имат и проблем заради 5-те техни играчи, които имат коронавирус.

СЪСТАВИ

Локомотив (Пловдив): Мартин Луков, Дейвид Малембана, Акинсола Акиниеми, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Петър Витанов, Валентино Пулиезе, Йосип Томашевич, Николай Николаев, Лукас Салинас, Доминик Малонга

ЦСКА: Густаво Бусато, Жеферсон, Петър Занев, Брадли Мазику, Пламен Гълабов, Валентин Антов, Тиаго, Кристиян Малинов, Енрике Рафаел, Евандро, Али Соу

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички