При хикс утре Ботев и Локо (Пд) може да изравнят рекорд в дербито


При хикс утре Ботев и Локо (Пд) може да изравнят рекорд в дербито
Снимка: БГНЕС

1142 0

Локомотив (Пд) и Ботев (Пд) може да изравнят рекорд в сблъсъците помежду си в утрешното дерби. Ако завършат наравно в неделя, ще бъде изравнена най-дългата серия от поредни равенства между пловдивските грандове, съобщава "Меридиан мач". Цялостният баланс между 'смърфове" и "канарчета" в сблъсъците помежду им в елита е напълно равен.

Предишните 2 издания на пловдивските дербита завършиха 0:0 в Коматево и 1:1 на "Лаута". До 3 поредни равенства се е стигало само веднъж в историята - в периода 2004-2006 година. През пролетта на 2004 г. Ботев попречи на Локомотив по пътя към титлата и го спря след 0:0 на стадион "Христо Ботев".

След това "жълто-черните" изпаднаха, а "черно-белите" станаха шампиони на България. При завръщането на Ботев през сезон 2005/06 и двете дербита през сезона отново завършиха без победител - 1:1 на "Колежа" и 0:0 на "Лаута". А мислят ли в Локомотив за титлата в Първа лига вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички