Отказа ли се от битката? Локомотив Пловдив разпродава всичките си звезди?


Отказа ли се от битката? Локомотив Пловдив разпродава всичките си звезди?
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

2420 0

Един от доскоро считаните са претенденти за титлата в Първа лига отбори е напът индиректно да се откаже от битката за челните места в класирането.

Локомотив Пловдив планира да се раздели с голяма част от основните си футболисти по време на зимния трансферен прозорец, пише "Мач Телеграф". От информацията става ясно, че малка част от звездите на пловдивския гранд ще запазят статута си на "Лаута".

Какво ново?

Още: Заради кризата: Динамо Букурещ краде твърд титуляр в Локомотив Пловдив

Поредният такъв, чието име бива свързвано с евентуално напускане, е Алфа Конте. Левият флангови състезател е спряган с трансфер в азербайджанския Нафтчи Баку, който се цели в място в европейските клубни турнири.

Много спорна е сумата, която се твърди, че "нефтяники" са готови да платят за правата на крилото. Тя възлиза на скромните 150 хиляди евро и е такава заради дължимите възнаграждения от страна на "смърфовете" към футболиста.

Пловдивчани са заявили, че няма да пречат на евентуална сделка. В Азербайджан съвсем скоро бяха продадени Матеус Да Силва и Пиер Зебли. Вярва се, че Александър Томаш, който има сериозни връзки в страната, ще удари рамо за трансфера на Конте.

Още: "Бяха търпеливи и сега получават повече": Бойко Борисов обяви над 75 млн. за два клуба от Първа лига

Не е единственият

Друг основен играч, с когото се очаква "черно-белите" съвсем скоро да се разделят, е Джовани. Бразилецът бива свързван с преминаване в Динамо Букурещ, който търси начин да се измъкне от зоната на изпадащите в румънския елит. В "кюпа" е и стражът Динко Хоркаш, който може да се завърне в родината си.

Потвърдено: Правителството отпуска 42 милиона за стадион на тим от Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички