"Бяха търпеливи и сега получават повече": Бойко Борисов обяви над 75 млн. за два клуба от Първа лига


"Бяха търпеливи и сега получават повече": Бойко Борисов обяви над 75 млн. за два клуба от Първа лига
Снимка: Колаж/Actualno.com

1979 0

Лидерът на политическата партия ГЕРБ Бойко Борисов говори за два от големите футболни клубове в България - Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив. Той коментира отпуснатата сума за стадионите на двата отбора, докато бе на визита в града.

Бойко Борисов обяви колко пари получават Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив за стадионите

Бойко Борисов говори пред медиите

По думите му чрез гласувания бюджет са предвидени 146 милиона евро за Пловдив, като половината от тях ще се насочат към стадионите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив - съответно "Христо Ботев" и "Локомотив".

Той честити на "канарчетата" за новото съоръжение и призна, че за довършването са отпуснати още 33,6 милиона лева. "Смърфовете" пък ще получат 42 милиона лева. Борисов обясни, че те са взели по-малко в началото и са били търпеливи и затова сега получават повече.

Още: Кишишев не се отрича от думите си за БФС, но замълча заради "глоба на глобата"

"Искам да честитя на феновете на Ботев, на техните футболисти, с кмета, със строителите, с обществеността. Под зоркия поглед на всички вас да имате едно прекрасно съоръжение и то е пред очите ви. Ако е необходимо да завършим до край, имаме уговорка с финансовия министър. Днес за довършването се получават 33,6 млн.

42 млн. лева са отпуснати за стадион Локомотив. Те взеха по-малко в началото, бяха търпеливи и затова сега парите за тях са повече. Благодарение на трите партии Пловдив получава общо 146 млн. лева днес" - сподели той пред медиите.

В личния си профил в социалната мрежа Facebook пък пусна на живо видеа, докато бе около двата стадиона. Там се срещна не само с представители на медиите, но и с привърженици. Още преди дни фенове на Локомотив Пловдив се похвалиха с това колко пари им отпуска правителството за стадиона.

Ивелин Попов е футболист №1 на Ботев Пловдив за годината

Христо Крушарски е взел решение за Александър Томаш?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички