"Не съм дошъл, за да стана най-добрият треньор": Томаш ще работи сякаш ще бъде "100 години в Локо Пловдив"


"Не съм дошъл, за да стана най-добрият треньор": Томаш ще работи сякаш ще бъде "100 години в Локо Пловдив"
Снимка: Lap.bg

1792 0

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш даде пресконференция преди първата тренировка на отбора за новия сезон. Той сподели, че ще работи сякащ ще бъде още 100 години в клуба, въпреки че е наясно, че всеки ден може да му бъде последен.

"Доста привърженици одобряват това, което сме направили. Не чета пресата, чета спортна психология. Ние завършихме пети след Лудогорец, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Левски. Знаете ли какъв е бюджетът на тия отбори? Знаете ли как правят селекция и как си получават заплатите футболистите? Наясно съм, че най-големите грешки са в треньора. Наясно съм, че всичко, което се случва на терена, зависи много от треньора. Почти цяла година бяхме четвърти. След нова година не направихме толкова добри игри.

Не съм доволен от себе си за два мача, в които направихме Х в Пловдив. Знаете ли Ботев Пловдив с каква селекция и какви заплати са? Не съм дошъл, за да стана най-добрият треньор, а да работя със сърце и душа. Наясно съм, че всеки един ден може да ми е последен, но ще работя така сякаш още 100 години ще съм тук. Не се притеснявам, нормално е за всеки един треньор. Имам договор за още една година и го изпълнявам и мисля, че го изпълнявам като професионалист" - започна той.

Томаш призна в прав текст, че Павек Колев е неговият пряк началник.

"Разговорът ми с ръководството най-вече беше с господин Павел Колев. Казах нещата както ги виждам, брутално искрен и честен. Той се срещна с ръководството. Така работим. Павел Колев ми е пряк началник.

Няма да има подготовка, ние сме почивали десет дена. Трябва да поддържаме. Ние постоянно качваме млади момчета при нас. Казал съм, че съм за младите, но не на всяка цена. Трябва да си го заслужат. Ако ние говорим само за младите, те трябва да го заслужат, да се трудят. Не само да гледам завършения продукт – коли, жени, къщи, футболни обувки. Не се вижда на заден план труда, който са положили тези хора" - допълни още наставникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички