Министърът на културата Найден Тодоров: По семейна традиция трябваше да бъда фен на Локо Пловдив


Министърът на културата Найден Тодоров: По семейна традиция трябваше да бъда фен на Локо Пловдив
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

1229 0

Настоящият служебен министър на културата - Найден Тодоров, е привърженик на Локомотив Пловдив! Това разкри самият той в интервю за "24 часа".

48-годишният Тодоров обясни, че по семейна традиция е трябвало да бъде фен на "смърфовете", а баща му го е карал да ходи на всеки мач на отбора:

"Като малък бях принуден да бъда спортен фен, по семейна традиция трябваше да бъда фен на "Локо" (Пловдив). Аз и до ден днешен съм фен на "Локо" (Пловдив). Но в онези години баща ми може би малко прекали - трябваше да ходя на всички мачове заедно с него и с неговите приятели. В един момент реших, че не искам повече, но той държеше да ходим на всеки мач на "Локо"", припомни си министърът, а след това разказа до каква хитрост е прибегнал, за да откаже баща си да го води на стадиона:

"Тогава реших, че ще намеря верния начин да го откажа да ме взема със себе си. Бяхме на стадиона и всички реагираха разпалено на случващото се на терена. Изчаках неговите приятели да слушат и започнах да задавам въпроси: "Татко, тази топка защо я гонят по терена? Не могат ли да я хванат с ръка и да я хвърлят, защо трябва само с крака - да я гонят и да я ритат?". Постарах се да го изложа максимално, за да спре да ме води на мачове със себе си. (Смее се.) Но в крайна сметка си останах фен на "Локо" (Пловдив)", не отрече Найден Тодоров.

ВИЖТЕ ОЩЕ - Тити Папазов предпочете пловдивското дерби пред Левски (ВИДЕО)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички