Мартин Камбуров защити Кристиано Роналдо и срина със земята любимия си Манчестър Юнайтед


Мартин Камбуров защити Кристиано Роналдо и срина със земята любимия си Манчестър Юнайтед
Снимка: Lap.bg

2654 0

Превърналият се в легенда Мартин Камбуров даде любопитно интервю пред колегите от „Тема Спорт“. В него рекордьорът по отбелязани голове в А група говори по някои най-актуални теми, свързани с родния футбол, както и за неговите лични предпочитания

 „Прави впечатление, че Лудогорец са свалили нивото. Левски са добре, въпреки че отпаднаха нещастно от малтийския отбор. Като цяло играят добре, видяхме срещу ПАОК, показаха израстване. Левски, според мен, е най-реалният конкурент на Лудогорец, показаха го и ги надиграха за Суперкупата. Двата ЦСКА е ясно, вижда се, държат ниво. Но е добре, че Локо Пловдив, Черно море, дори Арда са стабилни и изобщо тази година виждам отбори с постоянство. Така че Лудогорец може и да сдаде първото място.

Харесва ми първенството, интересно е. Вярно, че има и по-слаби, но няма да има такива разлики на върха. Не само за титлата, но и за тройката ще е интересно. Дано интригата да е до края. Ще видим и на зимния трансферен прозорец. Лудогорец тези дни са активни. Ето обаче вижте Мъри Стоилов, от петима уцелва четирима. Докато аз през годините съм бил на места, където от четирима нови, не могат да съберат половин качествен футболист. А Стоилов прибавя към чужденците и опитни българи. Ивелин Попов като почне да играе до Жоро Миланов, и ще вдигнат нивото още. Левски е единственият най-реален конкурент на Лудогорец и ще го покажат“, отговори Камбуров на въпрос как му се  струва първото родно първенство, в което не участва.

Имаме футболисти за средно европейско ниво и никак не е редно да правим равен с Гибралтар. Не трябва да се надценяваме, но трябваше да дойде сърбин и да каже, че няма млади и стари. Човекът дойде и го каза ясно и кратко. Какви подмладявания може да има в национален отбор?! Ако си добър, играеш там, независимо дали си на 16 или 36 години. Кръстаич беше откровен – не е сериозно за година и половина да играят 7 вратари. Ама даваш шанс. Чакайте, това не е училище. В националния отбор трябва да играят най-добрите. Защо чакахме сърбин да го каже? Ние подмладяваме или пускаме някого, че да го продаваме в чужбина. Няма да бием Англия и Испания скоро, но трябва да държим прилично ниво“, коментира той националния отбор на България и новия селекционер Младен Кръстаич.

Навън симпатизирам на Манчестър Юнайтед. Но там доказват, че само с пари не става. Трябва да уцелиш и събереш точните футболисти. Това е сложен процес. Не е въпросът да изхарчиш един милиард, вече кой как има нюх е друг въпрос, сподели той.

Левандовски е типичният хищник, той живее за гола. Роналдо и той е така. Говоря за сегашния, но и бразилеца го харесвах. Но Кристиано е машина, въпреки че това е му е първият колеблив сезон. Но не е лесно 15-16 сезона в топ първенства да вкарваш поне по 20 гола. Но в този слаб отбор на Юнайтед какво да направи. Досега щеше да има сигурно 15 гола, ако отборът вървеше. Това са големи футболисти, цял живот да бележиш непрекъснато. Нека да говорят, бил стар, бил млад. Тези приказки ги слушахме. Роналдо и него всяка година го отказваха“, отсече Камбуров за любимия си световен нападател.

А ето какви сериозни съмнения, свързани с феновете на Ботев Пд, изразиха привържениците на Локо Пд след дербито.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички