Локомотив се пребори за място в 1/2-финалите за Купата на България след дузпи на "Ивайло"


Локомотив се пребори за място в 1/2-финалите за Купата на България след дузпи на "Ивайло"
Снимка: Оф. сайт на Локо (Пд)

1264 0

Отборът на Локомотив Пловдив си уреди участие в 1/2-финалите за Купата на България след драма с дузпи на стадион "Ивайло" срещу Етър. В редовното време срещата завърши 1:1, а след наказателните удари "смърфовете" спечелиха с 6:7.

През първата част от мача преобладаваха нарушенията и в 30' гостите можеха да са благодарни, че останаха с 11 души на терена. В средата на терена Банович изрита брутално в главата Дани Младенов, който се просна на земята с разкървавено лице. Ивайло Стоянов обаче показа само жълт картон на играча на "смърфовете". 

Красимир Балъков пък трябваше да прави две принудителни смени в рамките на 45'. Първо Аласана Мане бе заменен от Никола Колев, а след това и самият Младенов напусна за сметка на Иван Стоянов.

През втората част "болярите" започнаха по-силно и след няколко добри атаки стигнаха до право да изпълнят дузпа. Петрович игра не позволено в наказателното поле, като последва сигнал за дузпа, който Иван Стоянов превърна в гол 17' преди края. 10' преди края обаче пловдивчани се върнаха в двубоя. При далечен изстрел топката се спря в Димитър Илиев, който я вкара безпроблемно в мрежата на домакините - 1:1.

Така се стигна до продължения, но там двата тима действаха повече предпазливо. При изпълненията на дузпи първо гостите допуснаха спад и Елитон и Асен Георгиев изпуснаха, но домакините "върнаха" услугата с пропуски на Милчо Ангелов и Иван Стоянов. Последваха и пропуски от Везалов за Локо и Стоянов за Етър преди Стивън Езе да се разпише, а Гълъбов да пропусне и така Локомотив да се класира за 1/2-финалите за Купата на България.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички