Локомотив Пловдив победи Арда Кърджали като гост с 2:0


Локомотив Пловдив победи Арда Кърджали като гост с 2:0
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

1166 0

След като през седмицата Локомотив Пловдив загуби 1/4-финала в турнира Купа на България срещу Лудогорец, днес "смърфовете" се мобилизираха и победиха коравия тим на Арда в Кърджали с 2:0. Головете отбелязаха Кристиан Илич в 47-ата минута и Димитър Илиев в 54-ата, който също така асистира за първото попадение.

Мачът започна равностойно, но постепенно домакините започнаха да притискат своя съперник. В 20-ата минута Салинас блокира удар на Спас Делев, а пет минути по-късно Малембана отправи добър удар от фаул, но Иван Караджов изби в ъглов удар.

В 34-ата минута Кристиан Илич продължи с пета за Димитър Илиев в наказателното поле на Арда , а капитанът на "смърфовете" шутира по диагонала, но Караджов отново се намеси добре.

На старта на втората част Момчил Цветанов подаде на Лукас Салинас, който изведе вляво на наказателното поле Димитър Илиев. Капитанът на "смърфовете" видя Кристиан Илич, който шутира, топката рикошира в крака на Александър Георгиев и с помощта на напречната греда влетя във вратата за 1:0.

В 54-ата минута Арда допусна сериозна грешка в защита. Александър Георгиев върна назад към Никола Таравел, който нито отигра, нито се разбра в наказателното поле с вратаря Караджов. Димитър Илиев дебнеше за грешката и открадна топката, излъга стража на Арда и без проблеми вкара за 2:0. Това беше девето попадение за Илиев в Първа лига през този сезон.

Това уби интригата в мача и до неговия край Локомотив търпеливо пазеше аванса си от два гола. Спас Делев беше най-деен в опитите си да намали изоставането на Арда, но така и не се стигна до трети гол в срещата.

Във временното класиране в Първа лига Локомотив излезе на 2-ро място с равен брой точки с ЦСКА - 43, а Арда остава на 4-та позиция с 38 пункта. След паузата за националните отбори, Локо приема Царско село у дома си, а Арда ще пътува до София за гостуване на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички