Локомотив Пловдив най-сетне победи в Първа лига през 2021/22


Локомотив Пловдив най-сетне победи в Първа лига през 2021/22
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1820 0

Локомотив Пловдив записа първи успех в Първа лига, след като тимът победи като гост с 2:0 Царско село в първи мач от поредния кръг на Първа Лига. С попадения на Лукас Салинас в 69-ата минута и Димитър Илиев от дузпа в добавеното време на срещата „смърфовете” стигнаха до първия си успех в елита на България и по този начин вече не са на последното място и имат актив от шест точки. Той изпраща пловдивчани на 10-ото място, колкото има и Царско село, който е 11-и.

„Царете” доиграха срещата в столицата с човек по-малко, след като юношата на Левски – Христо Попадийн, остави своите с 10 човека в 80-ата минута в София.

Царско село започна по-настъпателно мача в София, но Лукас Рейдър изби центриране на Петър Атанасов, което можеше да се превърна в гол. В 12-ата „царете” имаха претенции за дузпа, но съдията Чинков не посочи бялата точка.

До края на полувремето и двата отбора имаха порядъчни шансове, но без големи опасности пред двете врати.

В 69-ата минута пък Локомотив реализира гол, след като Лукас Салинас овладя в наказателното поле на домакините топката и с лекота матира стража на Царско село за 1:0.

Десетина минути след това Васил Шопов имаше шанс да изравни, но ударът му профуча встрани, а Милчо Ангелов комбинира с Атанасов, но ударът на халфа също бе неточен.

В 82-ата Христо Попадийн бе изгонен с втори жълт картон и остави „червените” с 10 човека след нарушение в центъра срещу Димитър Илиев.

В добавеното време на срещата пък Димитър Илиев бе фаулиран в наказателното поле на домакините след нарушение на Сашо Александров срещу нападателя на пловдивчани. Зад топката застана именно Илиев, който прати топката в мрежата на Царско село за втори път.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички