Локомотив Пловдив може да остане без лиценз


Локомотив Пловдив може да остане без лиценз
Снимка: Lap.bg

1104 0

Отборът на Локомотив Пловдив може да остане без лиценз за следващия сезон, пише "Тема спорт". "Смърфовете" имат дългове от около 100 000 лева към НАП, а крайният срок за подаване на документи за процедурата по лицензиране е 31 март.

От Локомотив вече обявиха кампания за набиране на средства, но домомента феновете са събрали само 10 000 лв, което е прекалено малко. Освен това клубът не успява да изплати заплатите на играчи и треньори. Пловдивчани не са получавали заплати от декември, а собственикът Христо Крушарски дължи премии на отделни играчи.

Съобщава се, че собственикът отдавна не е забелязван на мачовете на отбора. В Локомотив имат 10 дни, за да покрият всички разходи, които могат да попречат на професионалния статут на клуба, който трябва да заяви и лиценз за европейските клубни турнири.

По всяка вероятност "смърфовете" ще успеят да спечелят квота за европейските клубни турнири, като в момента отборът дели второто място в класирането на Първа лига с ЦСКА, като двата отбора имат по 43 точки след 22 изиграни срещи. "Смърфовете" участваха в Лига Европа в последните сезони, след като в две поредни години вдигнаха Купата на България.

Повече за срещата между Локомотив Пловдив и Арда Кърджали прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички