Локомотив (Пд) обърна Арда в Кърджали и измести Левски от топ 4


Локомотив (Пд) обърна Арда в Кърджали и измести Левски от топ 4
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg /

898 0

Локомотив (Пловдив) спечели първия си мач за 2024 година, осъществявайки обрат над Арда (Кърджали). "Смърфовете" губеха в Кърджали до 31', след като Абубакар Тунгара откри в 5-ата минута, но Бабакар Дион изравни. В 71' от дузпа пловдивчани стигнаха до обрата, като точен бе Евандро. 11-метровият наказателен удар беше свирен заради игра с ръка на Крачунов в наказателното поле.

Успехът помогна на "черно-белите" да влязат в топ 4, като от четвъртата позиция те изместиха победилия вчера Пирин - Левски. Арда остана на седмо място с 10 точки по-малко - 31.

Домакините поведоха рано след грешка на Динко Хоркаш. Той опита да изчисти топката в наказателното поле, но вместо това ритна в тялото на Абубакар Тунгара, който я пое и на празна врата я вкара за 1:0.

Локомотив стигна до изравнително попадение в 18', когато се разписа Мартин Райнов, но голът бе отменен заради засада. Десетина минути по-късно Димитър Илиев нацели гредата, но той беше и в положение на засада.

Все пак, Локомотив изравни в 31', въпреки че първоначално голът бе отменен. Евандро изведе Бабакар Дион сам срещу Анатоли Господинов и той го преодоля, но в ситуацията имаше съмнения за засада. След преглед с ВАР голът бе признат - 1:1.

В началото на втората част се стигна до любопитен момент - топката беше спукана в 53' и заменена. В 62' се откри чудесен шанс за Локомотив, но Господинов извади ситуацията, в която Мартин Паскалев потърси горния му ляв ъгъл.

"Смърфовете" стигнаха до пълен обрат в 70', когато Пламен Крачунов игра с ръка в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Евандро не сгреши и изведе гостите напред в резултата.

В последната минута от редовното време футболист на Арда падна в наказателното поле, без да има видима причина за това. Съдията прецени - симулация и жълт картон за Ел Мами Тетах. До края не се стигна до нов гол и гостите се поздравиха с успеха. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички