Локомотив Пд може да домакинства на друг стадион за двубоите с Левски и ЦСКА


Локомотив Пд може да домакинства на друг стадион за двубоите с Левски и ЦСКА
Снимка: Lap.bg

1437 0

Локомотив (Пловдив) може домакинства на друг стадион за двубоите с Левски и ЦСКА. А причината е невъзможността да се обособи гостуващ сектор на централната трибуна, докато все още има строителна дейност. Това разкри отговорникът по строителството на "Лаута", който е и кмет на район Южен Костадин Язов.

"Гостуващите фенове са основно свързани с Левски и ЦСКА. Все още нямаме и програма за мачовете по дни и часове. Имаме визия за гостуващ сектор, но просто не е рентабилно да се изпълнява, защото има голям проблем откъде ще влиза гостуващата агитка, като аз категорично няма да се съглася феновете да минават през строителните площадки, а просто няма откъде другаде да се мине, защото има само един друг вход", заяви Язов пред "TrafficNews". 

Той допълва, че има вариант 4 часа преди мача да влязат в сектора за гости, за да не се засекат с феновете на Локомотив. "Другия, който в момента сме коментирали, е тези дербита да се играят на друг стадион. Всичко зависи и от организацията, защото има много външни фактори, които са намесени. Условията по безопасност са много важни и има доста изисквания за тях. Много са неизвестните към момента и не можем да кажем категорично какво ще решим. Доста са и допълнителните разходи, които трябва да се направят за два-три мача. По-добре да платим наем за друг стадион, отколкото да правим нещо за два-три мача. Все още обаче няма крайно и категорично решение. В момента чакаме да кажат кога ще са първите мачове, защото се прави програма за 4-5 кръга".

Относно трубина "Бесика": "Документите за трибуна "Бесика" са подадени на 23 декември. В началото на тази седмица имахме разговори с ДНСК, които поискаха допълнителни чертежи, които са предадени. В най-скоро време ще издадат заповед за комисия. Не виждам причина да не се случи това нещо в по-скоро време. Това е първата комисия, която е свързана със закона за устройство на територията, която узаконява самата сграда и издава удостоверение за въвеждане в експлоатация, и оттам насетне вече ще има достъп и до феновете на Локомотив.

"В момента за Централната трибуна тече срокът по разработване на работните проекти. До края на месеца или началото на февруари трябва да са предадени проектите за разглеждане и остойностяване и тогава ще стане ясно докъде ще стигнат парите за този сектор", допълни още  отговорникът по строителството на "Лаута".

А къде Левски ще приема отбора на Черно море след наказанието от БФС - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички