Трус в Локомотив Пловдив - Христо Крушарски разваля сделката за клуба?


Трус в Локомотив Пловдив - Христо Крушарски разваля сделката за клуба?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1586 0

За сериозен трус на най-високо ниво в управлението на Локомотив Пловдив сигнализира "Мач Телеграф" в днешния 12 януари.

Изданието пише, че новият инвеститор Адам Сотков е бил уведомен чрез нотариус, че Христо Крушарски иска да анулира договора за прехвърлянето на 50% от акциите на клуба!

Припомня се, че уговорката е била Крушарски да се оттегли от "Лаута" през пролетта, а Сотков да поеме управлението на "черно-белите" и да инвестира в школата и в инфраструктурата. Такива инвестиции обаче не са направени до момента, а само е декларирано подобно намерение.

Всичко това поставя под въпрос как точно ще се издържа Локомотив през втората част от сезон 2022/23 и как ще бъде завършена зимната селекция, след като Александър Томаш се нуждае от централен защитник и флангови нападател.

Допълва се още, че според договора, за чието анулиране вече са предприети съответните стъпки, до 31 декември новият инвеститор е трябвало да изпълни конкретни условия, за да придобие окончателно акциите, но не го е направил и така на практика контрактът вече може да се счита за невалиден.

Тепърва ще се види какъв ефект ще окаже тази стъпка от страна на Христо Крушарски, който не е бил открит за коментар. Факт е обаче, че той има право да се върне към управлението на "смърфовете" и да изисква не само да бъде информиран, но и да дава съгласието си за евентуални сделки на трансферния пазар.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Петър Жеков коментира новия в ЦСКА и каза от какъв футболист се нуждае Саша Илич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички