Лекция с 10 души: Мощен Локомотив Пловдив попиля Ботев Враца и окупира върха в Първа лига (ВИДЕО+СНИМКИ)


Лекция с 10 души: Мощен Локомотив Пловдив попиля Ботев Враца и окупира върха в Първа лига (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

2466 0

Локомотив Пловдив разби с 4:0 Ботев Враца в последната среща от 3-ия кръг на Първа лига, проведена на стадиона в парк „Лаута“ в града под тепетата. Хората на Александър Томаш доминираха на терена и заслужено триумфираха и изскочиха на първото място в класирането.

Успехът е изключително ценен, защото почти половин час „черно-белите“ играха с човек по-малко заради червен картон на Ангел Лясков. Въпреки това гостите от Враца не се възползваха от численото си предимство и да пробват се върнат в мача, след като към онзи момент изоставаха с 0:2.

Макар и 10 души на терена, домакините продължиха да изнасят лекция на съперника си, който в края на двубоя пропиля няколко отлични възможности поне за почетен гол.

Важните 3 точки за пловдивчани донесоха Хорсе Сегура, който откри резултата в 22-ата минута, а останалите голове забиха Георги Минчев в 27-ата, Бубакар Дион в 81-ата минута и дебютно попадение реализира 19-годишният Петър Андреев в добавеното време.

В началните минути липсваха чистите голови положения. Първата по-интересна ситуация дойде след четвърт час, но ударът с глава на Георги Минчев попадна право в ръцете на Красимир Костов.

Логичното се случи в 22-ата минута. Дион центрира от корнер, а Хорхе Сегура прати топката в мрежата, откривайки резултата. Той вкара от воле, като кълбото срещна и напречната греда, след което влетя във вратата.

Само 5 минути по-късно домакините удвоиха преднината си. Димитър Илиев с дълъг пас намери Георги Минчев. Нападателят се измъкна от опеката на защитата и матира Костов – 2:0.

Малко след антракта именно Минчев пропусна златна възможност за нов гол за домакините. Последва пропуск на Даниел Генов за врачани.

В 66-ата минута Локо Пд остана в намален състав. Реферът Ивайло Ненков показа червен картон на Ангел Лясков, който фаулира откъсващия се Браян Переа.

Вместо обрат в случващото се на терена обаче се стигна до ново попадение във вратата на госите. Бабакар Дион се възползва от перфектен пас на Алфа Конте и направи 3:0 в 81-ата минута.

След това врачани пропуснаха няколко изгодни положения, като класата си прояви и вратарят Динко Хоркаш.

В 5-ата минута на добавеното време 19-годишният младок Петър Андреев фиксира крайното 4:0 с дебютното си попадение с „черно-бялата“ фланелка. Той се възползва от брутална грешка на вратаря на гостите Красимир Костов, а феновете по трибуните изпаднаха в екстаз след гола на таланта.

Така Локо Пловдив събра актив от 7 точки и излезе на върха в Първа лига. Със същия актив е и Черно море. Иначе хората на Александър Томаш записаха втора поредна победа, вкарвайки по 4 гола при успехите. Ботев Враца остава на 9-ата позиция с 3 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички