Излезе равносметката от погрома на пловдивските ултраси на "Лазур"


Излезе равносметката от погрома на пловдивските ултраси на "Лазур"

794 0

Щети за близо 5000 лева са нанесли ултрасите на пловдивските Локомотив и "Ботев" при съботното дерби на бургаския стадион "Лазур". Мачът завърши наравно 1:1, но агитките на двата отбора продължиха традицията да оставят горещи следи след гостуването си в черноморския град.

Равносметката от играната среща са 20-ина счупени седалки, основно в сектора на "Локо". По-малко са в зоната на "жълто-черните" ултраси, които с огнените факли са нанесли щети основно на тревното покритие пред тях, пише вестник "24 часа".ю

Ужасяващо масово меле на магистрала "Тракия" преди дербито на Пловдив

Вътрешна комисия от стадиона започна описа на пораженията, а от днес той спешно се привежда в ред за първия домакински мач на Нефтохимик от новия полусезон.

Засега не е ясно какви санкции ще бъдат предявени към двата отбора, но цялото поведение на агитката е било описано детайлно от делегата на БФС Христо Ботев.

Ботев и Локо не решиха спора в дербито на Пловдив

В сектор „В", където е била агитката на "Ботев", били открити и тежки камъни и парчета бетон от седалките, с които се предполага, че са били замеряни футболисти. До използването на опасните предмети се стигнало след попадението на Дани Кики за Локо. Голът на Иван Стоянов в 79-ата минути пък съвсем отприщил ултрасите на двата отбора.

Феновете на „черно-белите" бяха провокирани от фен на „Ботев", който след попадението изскочи на терена и бе бомбардиран с всевъзможни предмети. По-късно се разбра, че полицията е задържала 32-годишния Йордан Запрянов, който бе изправен в съда за хулиганство. Има и втори арестуван, но за притежание на наркотици, съобщиха от полицията, но не разкриха от коя агитка е бил.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички