Ботев винаги бие в дербито от 1 кръг


Ботев винаги бие в дербито от 1 кръг
Снимка: БГНЕС

789 0

Ботев със сигурност ще победи Локо в днешното дерби. Поне това показва история. Двата отбора ще играят за четвърти път в първия кръг на шампионата. Канарчетата пък винаги триумфират в предишните три двубоя. За първи път Ботев и Локо се срещат на старта на първенството през сезон 1967/68. Тогава канарчетата са домакини, а дербито се играе на градския стадион „Девети септември". Мачът върви към 0:0, но в 40-ата мин. защитникът на Локо Илия Бекяров греши и си отбелязва автогол. Именно той носи победата на кръвния враг с 1:0.

Две години по-късно отново има битка за Пловдив още в първия кръг. Този път Локо е домакин, като това пак е символично, защото дербито се играе на „Девети септември". Ботев печели този път 3:1 с голове на Добрин Ненов, Динко Дерменджиев и Георги Попов. Точен за „черно-белите" е Георги Луканов.

За последно Локо и Ботев са откривали сезон преди 44 години. Годината е 1972, а тогава е и един от най-големите голови екшъни в това дерби. Мачът завършва с победа за канарчетата 4:3, а до почивката резултатът е 0:0. Тодор Иванов открива за жълто-черните в началото на втората част, а в 57-ата мин Йордан Кичеков изравнява. Гочо Василев вкарва на два пъти (60 и 68) и Ботев повежда с 3:1. Трайко Соколов намалява, но веднага след това Михаил Георгиев вкарва за 4:2. Крайното 4:3 оформя Йордан Кичеков десетина минути преди края.

Източник: Меридиан Мач

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички