И Локо (Пд) скочи на Томов за пари


И Локо (Пд) скочи на Томов за пари
Снимка: Офисиален сайт на Локомотив Пловдив

1192 0

Като неистнинни определи ръководството на Локомотив (Пловдив) твърденията на Александър Томов, че има споразумение за задълженията на "червените" към "железничарите" в размер на близо 200 хил. лв., свързани с трансфера на Пламен Крачунов.

В тази връзка "черно-белите" питат как "армейците" са получили лиценз за настоящия сезон, след като, според тях, не е имало споразумение за дължимата сума и през миналата година.

Ето и пълният текст на декларацията на Локомотив Пловдив:

"На вниманието на всички медии, на вниманието на спортната общественост, на вниманието на Лицензионната комисия към БФС, на специалното внимание на президента на БФС г-н Борислав Михайлов:"

На вниманието на всички медии
На вниманието на спортната общественост
На вниманието на Лицензионната комисия към БФС
На специалното внимание на президента на БФС г-н Борислав Михайлов

ОБРЪЩЕНИЕ
НА РЪКОВОДСТВОТО НА „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ -1926“ АД

Във връзка с изказванията на председателя на Надзорния съвет на „ПФК ЦСКА“ АД- г-н Александър Томов от 18.03.2015г., касаещи задължението на „ПФК ЦСКА“ АД към „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ -1926“ АД, свързано с трансфера на футболиста Пламен Крачунов и след поредните неистини и откровени лъжи по този въпрос, публично заявени от г-н Томов, сме длъжни да направим следните много важни коментари и уточнения:

1. „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ -1926“ има вземане от „ПФК ЦСКА“ АД в размер на 199 699/сто деветдесет и девет хиляди шестстотин деветдесет и девет/лева. Титуляр (кредитор) на вземането е единствено и само „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ -1926“. Не са истинни твърденията на г-н Александър Томов, че вземането е прехвърляно от „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ-1926“ АД на ТД на НАП Пловдив. Няма подобна законова процедура за това. Вземането е запорирано от ТД на НАП-Пловдив във връзка с публични задължения на „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ -1926“ АД (данъци и осигуровки) и „ПФК ЦСКА“ АД следва да извърши плащане до 31.03.2015г. по сметка, която ще бъде предоставена на клуба от ТД на НАП-Пловдив в началото на другата седмица. Сумата, платена от „ПФК ЦСКА“ АД ще послужи за покриване на част от публичните задължения (данъци и осигуровки) на „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ -1926“ АД и задължения на клуба към бивши футболисти. И задълженията към ТД на НАП-Пловдив, и задълженията към бившите футболисти, към момента касаят пряко лиценза на „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ-1926“ АД и са пречка за неговото получаване.

2. „ПФК ЦСКА“ АД няма и никога не е имал споразумение с ТД на НАП Пловдив за разсрочване на задължението, защото ТД на НАП Пловдив не е кредитор и няма законови правомощия да сключва споразумения относно сроковете за плащане. Нещо повече, на основание чл.230, ал.4 от ДОПК, „ПФК ЦСКА“ АД е следвало да извърши плащане в тридневен срок от получаването на нареждането за изпълнение.

3. „ПФК ЦСКА“ АД е получил лиценз за УЕФА от БФС през месец май 2014г. въпреки ликвидно, изискуемо, неоспорено, неразсрочено и просрочено задължение към футболен клуб, съгласно легалното определение в анекс VIII от „Наредбата за клубно лицензире за турнирите на УЕФА“:

АНЕКС VIII: ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА "ПРОСРОЧЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ"

1. Задължения се считат за просрочени, ако не са платени в съответствие с договорените крайни срокове.

2. Задълженията не се считат за просрочени, по смисъла на тази Наредба, ако кандидатът за лиценз/лицензиант (т.е. клуба на длъжника) е в състояние да докаже до 31 март (по отношение на член 49 и 50) и до 30 юни и 30 септември ( по отношение на член 65 и 66), че:
а) е изплатил съответната сума в пълен размер; или
б) е сключил споразумение, което е било прието в писмена форма от страна на кредитора за удължаване на срока за плащане извън приложимия краен срок ( Бележка: фактът, че кредиторът не е поискал плащане на сумата не означава удължаване на крайния срок).

„ПФК ЦСКА“ АД няма споразумение за разсрочване на дълга с „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ -1926 АД“, който е единствен кредитор по горепосоченото вземане, което е потвърдено писмено и от ТД на НАП-Пловдив многократно.

Как е лицензиран „ПФК ЦСКА“ АД през миналата година?

През месец март 2014г. „ПФК ЦСКА“ АД е предложил план за погасяване на задължението към „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1926“ АД на ТД на НАП Пловдив и е превел по сметка на ТД на НАП Пловдив само първата вноска по този план в размер на 20 000/двадесет хиляди/лева на 28.03.2014г. ТД на НАП Пловдив е изпратил писмо до „ПФК ЦСКА“ АД, че не възразява задължението към „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1926“ АД да се плати съгласно този план. Това писмо от ТД на НАП Пловдив е предоставено от „ПФК ЦСКА“ АД на лицензионната комисия на БФС и е прието от нея за достатъчно за получаване на лиценз абсолютно НЕПРАВОМЕРНО!
- Планът за погасяване в последствие не е изпълнен по никакъв начин от „ПФК ЦСКА“ АД което е очаквано. Преведени са само още 15 000/петнадесет хиляди/лева на 20.10.2014г.
- Писмото предоставено от „ПФК ЦСКА“ АД на лицензионната комисия на БФС през март 2014г, че ТД на НАП Пловдив не възразява на плана за погасяване, предложен от „ПФК ЦСКА“ АД НЯМА НИКАКВА СТОЙНОСТ ЗА ЛИЦЕНЗИРАНЕТО НА „ПФК ЦСКА“ АД, ЗАЩОТО НЕ ИДВА ОТ КРЕДИТОРА НА ВЗЕМАНЕТО „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1926“ АД. Нормално е НАП да не възразява на всякакви плащания по своите сметки. В противен случай се уврежда интересът на държавата.

4. „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1926“ АД е информирал Лицензионната комисия на БФС за този казус и очаква реакция.

5. „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1926“ АД е информирал Лицензионната комисия на УЕФА с настоящия проблем и е в постоянен контакт с нея по този въпрос. Уверени сме, че при липса на плащане до 31.03.2015г., ПФК ЦСКА АД няма да получи лиценз за турнирите на УЕФА за сезон 2015г.-2016г. или ако получи такъв от лицензионната комисия на БФС, то той ще бъде отнет от УЕФА впоследствие, а БФС наказан.

6. „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1926“ АД е в постоянен контакт с представители на ТД на НАП Пловдив и с публичния изпълнител, който отговаря за дълга на „ПФК ЦСКА“ АД към „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ- 1926“ АД и следва да се има предвид, че повече планове за погасяване няма да бъдат приемани от ТД на НАП Пловдив, защото по този начин се засяга интересът на държавата, поради неспазването на всякакви ангажименти за плащане от страна на „ПФК ЦСКА“ АД.

Ръководството на „ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1926“ АД води тежка борба за оцеляването на клуба вече една година. Правим и невъзможното, за да сбъднем мечтата на нашите фенове за силен ЛОКОМОТИВ. За нас съществуването на ЛОКОМОТИВ и запазването на неговия лиценз, до намирането на голям инвеститор е въпрос на чест. Ние уважаваме всички клубове в България, включително ЦСКА, но не приемаме спасяването на един клуб да е за сметка на погребването на друг. Надяваме се БФС да прилага правилата си за лицензиране еднакво за всички свои членове. Апелираме новите лица в ръководството на „ПФК ЦСКА“ АД, които също искат да спасят своя клуб, да не подценяват настоящия проблем, защото бъдещето и на техния клуб зависи от него.

Ръководство на ПФК Локомотив Пловдив 1926

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички