Инджов преговаря за още 5 нови акционери в ЦСКА


Инджов преговаря за още 5 нови акционери в ЦСКА
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

2149 1

Строителният предприемач Юлиан Инджов преговаря с още петима големи бизнесмени да влязат в ЦСКА от лятото, твърди "24 часа". Те били готови да се афишират едва след излизането на Александър Томов от клуба.

Вчера на нарочна пресконференция Томов, Инджов и Ивайло Манджуков обявиха, че до няколко дни ще има преструктуриране на капитала на дружеството. След това всичко ще бъде узаконено на акционерно събрание. Всичко това обаче няма как да се случи преди края на сезона в България.

Според Томов новата структура няма да повлияе на пускането на ценни книжа за феновете, което ще се случи най-вероятно през май.

Според запознати преговорите вървят директно за мажоритарния пакет на ЦСКА. Участието на Томов, който е пълномощник на "Лира Инвестмънт", ще бъде сведено до под 15%, за да не може да влияе на вземането на решения. Първоначалното разпределение обаче ще бъде 40 на сто за Инджов, 30 за Александър Томов и 25 за Ивайло Манджуков. Останалите 5 са на по-малките акционери.

През лятото ще има и сериозни размествания при оперативните шефове на клуба. Очаква се Юлиан Инджов да сложи свой човек за изпълнителен директор, като това не е изключено да бъде синът му Илиан. Ивайло Манджуков също ще получи по-големи пълномощия.

Вече се оглежда и млад мъж, завършил в чужбина, който да поеме международната дейност.

Точните проценти за новото разпределение на капитала ще бъдат обявени преди началото на акционерното събрание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички