Един съкрушителен удар срещу Левски бе достатъчен за Локо Пд, за да си осигури място в топ 6 (ВИДЕО)


Един съкрушителен удар срещу Левски бе достатъчен за Локо Пд, за да си осигури място в топ 6  (ВИДЕО)
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

7339 0

Локомотив (Пловдив) победи у дома отбора на Левски с 1:0 в последния кръг от редовния дял на Първа лига. Попадението отбеляза Джовани малко преди да изтече половин час игра.

С тази попада "смърфовете" си осигуриха място в топ 6, като изместиха Славия. "Сините" пък са на 4-то място с 54 точки, 5 по-малко от третия ЦСКА 1948. С този двубой бе сложен края на серията на Пламен Андреев от 9 сухи мрежи. Последният гол бе на 19 февруари от Пирин.

Отборът на Елин Топузаков имаше своите възможности, особено през втората част, когато не бе зачетен гол на Роналдо. След попадението на Локо Пд обаче атаките на "сините" не бяха достатъчно опасни и не съумяха да стигнат до попадение.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите десетина минути Локо Пд владееше малко повече топката, но без да има реални голови опасности пред двете врати. В 9' домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на метри от наказателното поле. Джовани стреля от фала, а в наказателното поле Матеус да Силва пробва ножичен удар. Той не успя и топката отиде към Сорга, който пробва същото без успех. 

В 13' Уелтън направи пробив отляво и пробва изстрел, но право в ръцете на Хоркаш. Три минути след това имаше шанс и за Бабакар Дион, но Андреев не срещна никакви трудности.

В 17' играта бе спряна, за да се окаже медицинска помощ на пострадал фен на Локомотив Пловдив. В крайна сметка той бе изнесен на носилка и вкаран в линейка, а 7 минути по-късно играта бе подновена.

В 32' пловдивчани отново центрираха от фал, като Пламен Андреев не излезе особено убедително в наказателното поле. За негова радост обаче до удар не се стигна, а и бе свирен фал в атака. Десет минути по-късно Уелтън направи много добър пробив отляво, като защитниците на домакините не успяха да го спрат, а реферът даде авантаж. Бразилското поле напредна в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но топката излезе в корнер.

Левски започна да създава доста по-добри атаки, като в началните минути от добавеното време се стигна до такова контранападение. Ивелин Попов бе в основата ѝ, като успя да нанесе удар пред наказателното поле. Изстрелът му обаче срещна крака на играч на пловдивчани и опасността бе предотвратена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна обещаващо за отбора на Елин Топузаков. Това беше видно и в 49', когато Рикардиньо проби отляво и подаде към Роналдо. След неубедителни изяви на защитата на домакините и сле няколко удара топката попадна в мрежата на Хоркаш. Попадението обаче не бе зачетено заради засада в хода на атаката.

В 55' Марин Петков стреля от дъгата на наказателното поле, но далеч от целта. Малко след това бе заменен от Илиян Стефанов, който се възстановява от контузия. В 59' пловдивчани успяха да открият резултата чрез Джовани, който беше оставен сам на границата на наказателното поле. Първо Димитър Илиев стреля, но Ван дер Каап блокира, а топката отиде в Джовани, който не сбърка - 1:0.

В 62' Илиян Стефанов стреля от не много удобна позиция в наказателното поле, но опасният му удар бе отразен от Хоркаш. 3 минути по-късно "сините" отново стигнаха до опасно положение. Рикрадиньо успя да нанесе удар след центриране от корнер, но Хоркаш спаси малко пред голлинията. В 73' домакините се наложи да сменят титулярния си вратар поради контузия и на негово място влезе Илко Пиргов.

Последваха минути, в които не бе особено интересно на терена, а атаките на Левски не даваха резултат. 4 минути преди края на редовното време се стигна до леко напрежение между Петрис и Джовани, който малко по-рано бе получил жълт картон. В крайна сметка единственият санкциониран бе играчът на "сините".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Локомотив (Пловдив): Динко Хоркаш, Мартин Паскалев, Христо Иванов, Хорхе Портокареро, Джовани Трупе, Георги Каракашев, Матеус да Силва, Джовани Маркес, Димитър Илиев, Бабакар Дион, Ерик Сорга

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петри, Келиан ван дер Каап, Сонко Сундберг, Цунами, Асен Чандъров, Ивелин Попов, Роналдо, Уелтън, Марин Петков, Рикардиньо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Левски няма да може да разчита на наказаните Андриан Краев и Филип Кръстев. Вратарят Николай Михайлов е болен, а Хосе Кордоба все още се възстановява. Илиян Стефанов също не е възстановен за пълни 90 минути. Динко Хоркаш и Тодор Павлов от състава на "смърфовете" страдаха от контузии и не е ясно дали са възстановени.

Пловдивчани записаха равенство 1:1 в гостуването си на Славия, с който тим водят място за топ 6. След този мач "белите" се задържаха на шестото място с 49 точки, а "смърфовете" са седми с 47.

"Сините" заминават за Пловдив със самочувствието на отбор, спечелил 4 от последните си 5 мача в Първа лига. Благодарение на добрите си резултати гостите се позиционираха на четвъртото място във временното класиране. Тимът изостава на пет точки от третия – ЦСКА 1948.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички