Дубъл на Карагарен прати Локомотив Пловдив в Топ 3 на Първа лига


Дубъл на Карагарен прати Локомотив Пловдив в Топ 3 на Първа лига
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

1575 0

Тимът на Локомотив Пловдив оцеля на финалния натиск във Варна и взе визитата си на Спартак с 20 в мач от 13-ия кръг на родната Първа лига.

Първият гол в срещата на „Коритото“ дойде през второто полувреме, когато изигралият солиден мач – Бирсент Карагарен, матира вратаря на „соколите“ и на практика остави своя отбор на пътя към победата.

След регистрирания гол обаче спартаклии далеч не се отказаха да търсят изравняването, но зрелищни намеси на стража на гостите – Динко Хоркаш, както и огромни пропуски на Родни Антуи лиши новака от точка в срещата с пловдивчани.

Натискът на домакините обаче спомогна на гостите от Пловдив да атакува с контранападение и Бирсент Карагарен в петата минута от добавеното време на срещата наказа груба неточност от Ивайло Климентов за 2:0.

В 31-ата минута пък гол на Спартак беше отменен след детайлно разглеждане на ВАР, а Денис Баланюк все пак беше в много тънка засада.

Победата прати Локо Пловдив в Топ 3 във временното класиране на родния шампионат. Тимът е зад двата ЦСКА с 25 точки, докато Спартак Варна остава закотвен на последното 16-о място с едва пет точки при 13 изиграни мача до този момент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички