Динко Хоркаш възхвали Локомотив Пловдив: Направих правилния избор, изумен съм колко силно искам да прогресирам


Динко Хоркаш възхвали Локомотив Пловдив: Направих правилния избор, изумен съм колко силно искам да прогресирам
Снимка: lokomotivpd.com

1868 0

Новопривлеченият вратар на Локомотив Пловдив - Динко Хоркаш, сподели първите си впечатления от престоя си при "смърфовете". Хърватският страж "блести" с изявите си в последните двубои за "черно-белите", приковавайки вниманието върху себе си както у нас и в своята родина, така и на националния селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев. Състезателят разполага и с босненски паспорт.

"Естествено, че искам да пазя за национален отбор. Не го коментирам обаче, защото не искам да си изграждам медиен образ. Това, не означава, че не желая да защитавам цветовете на Хърватска. Босна и Херцеговина? Докато не дойде официална повиквателна, няма нужда от много коментари или анализи. Ако такава пристигне от Босна, ще я приема - това ще бъде чест. Но сега няма нужда да се тревожа за такива неща. Иначе следя представянето на Босна, уважавам работата на треньора Петев. Аз съм само на 23 години, има накъде да се развивам, вратарството е пред мен. Сигурен съм, че един ден ще играя на много високо ниво", убедено отсече пред "hercegovina.info" Хоркаш, продължавайки за целите си със "смърфовете".

"В момента съм максимално фокусиран върху това да запазя добрата си форма. Само така ще продължа да раста и да помагам на Локомотив да е в челото на българското първенство. Това не е никак лека задача, все пак говорим за шампионат, в който лидер е много силният отбор на Лудогорец", заяви Хоркаш.

"Локомотив не е случайно в челото. Напротив. Играем страхотно и в момента сме само на точка зад съперника. Имаме добра комбинация от български момчета и чужденци, има хармония. В пет мача получих едва 2 гола и имам 4 сухи мрежа. Избираха ме и за Играч №1, а в някои от двубоите, попадах в отбора на кръга. Затова и съжалявам, че дойде пауза в първенството", допълни още той, след което разкри и интересни подробности около трансфера му на стадион "Локомотив".

"Имах няколко опции пред себе си. Имах предложения от Италия, Дания и Гърция. В крайна сметка обсъдихме всичко с моя агент и се спряхме на Локомотив Пловдив. Поглеждайки сега, мога да кажа, че направих добър избор. Искам да отлича работата на треньора на вратарите в клуба Тодор Кючуков. Той без съмнение е най-добрият наставник, с когото съм работил  в кариерата си. С него анализираме представянето ми до най-малките детайли. Наистина съм изумен от това, колко много искам да прогресирам", каза стражът, пояснявайки за запазеното си уважение към бившия си тим Динамо Загреб.

"Нямам лоши чувства към Динамо. "Максимир" е моят дом, клубът ми даде всичко - преминах от юношеските формации и стигнах до първия състав. Бях национал във всички гарнитури от 15 до 21 години, дори бях капитан на 19-годишните. На 17 бях викнат при мъжете, тогава ми дадоха и лентата във втория тим на Динамо. Към този клуб имам само уважение, все пак в него минаха 11 години от живота ми", завърши Хоркаш.

Ето защо капитанът на "черно-белите" Димитър Илиев осъди програмата на Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички