Нидерландски тимове се надцакват за български нападател на Локомотив Пловдив


Нидерландски тимове се надцакват за български нападател на Локомотив Пловдив
Снимка: Lokomotivpd.com

2214 0

Българският нападател на Локомотив Пловдив Преслав Боруков може да се похвали със сериозен интерес от чужбина, след като два тима от Нидерландия проявяват интерес за правата му. Стигнало се е до там, че скаути на отборите са проследили представянето на родния играч при гостуването на "смърфовете" на Берое.

БТА съобщава, че става въпрос за отборите на НАК Бреда и Маастрихт, които се състезават във второто ниво на местното първенство. Техните предложения обаче били незадоволителни във финансово отношение и от пловдивския гранд не искали и да чуват за продажба, предвид ключовата роля на Боруков в стартовия състав.

НАК Бреда изпадна от Ередивизи преди две години и миналия сезон не успя да се върне в елита и сега гради състав, който да го постигне. Именно неговото предложение е било малко по-високо, но отново не отговаряло на "железничарските" изисквания. Маастрихт пък традиционно играе във втора дивизия, но често взима неизвестни до толкова играчи, които развива като например Вилфрид Бума и Дени Ландзаат.

22-годишният Боруков вкара два гола от началото на сезона и изработи още един от всичките шест, реализирани от Локомотив Пловдив в първите кръгове. Той пристигна през зимата от унгарския Залаегерсег, а преди това бе част от Етър, след като се завърна от английския Шефилд Уензди.

Вижте последните сделки от летния трансферен прозорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички