Димитър Илиев за Левски: Последните 10 години изградиха лек комплекс на "Лаута"


Димитър Илиев за Левски: Последните 10 години изградиха лек комплекс на "Лаута"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3597 0

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев смята, че Левски си е създал лек комплекс на "Лаута" в последните години. Според него пловдивчани са сред отборите, които създават най-големи проблеми за "сините". Той все пак отбеляза добрата форма на тима на Николай Костов и се надява да се получи добър мач тази вечер.

"За съжаление през последната кампания ние взехме малко точки от отборите, които са пред нас в класирането. Това, че сме надиграли ЦСКА на "Лаута" не ни топли. Трябва да подобрим точно това – да започнем да печелим срещу фаворитите в шампионата. Длъжни сме да се върнем към традицията, която бяхме създали да побеждаваме редовно и Лудогорец, и ЦСКА, и Левски… Относно Левски – те постигнаха първата си победа на "Лаута" в последните 10 години едва в последния шампионатен мач. В момента те са във впечатляваща форма и като единици, и като отбор", заяви Илиев пред "Тема спорт".

 "Лекият комплекс" на Левски

"Показват много приятен и атакуващ футбол, но същото се отнася и за нас. От гледна точка на безпристрастния фен се надявам да стане един хубав спектакъл. Сигурен съм, че стадионът ще е пълен, ще има и техни фенове и ще се получи прекрасна атмосфера. За радост часовете вече са по нормални за игра, температурите няма да са убийствени, а това всичко дава предпоставки за хубав мач и по-добрият отбор, който направи по-малко грешки ще победи.

Страх със сигурност няма как да има. Ще се повторя, че последните десет години те изградиха лек комплекс на "Лаута". Ако не се лъжа няма друг подобен отбор, който да им е създавал толкова главоболия, освен Лудогорец. Те имат респект към нас, както и ние, но нищо повече. Излизаме с надеждата да продължим с добрата серия", допълни още той.

Битката за титлата

"Няма да е по-различно от миналата година. Сега обаче състоянието на ЦСКА не е много добро и е притеснително за техните фенове. Едва ли след тези сътресения червените ще успеят да окажат тази съпротива на Лудогорец, но все пак това е ЦСКА и ще излязат от дупката, в която ги вкараха мачовете най-вече в Европа. Левски прави впечатление и най-вероятно ще вдигне нивото и ще играе по-сериозна роля. ЦСКА 1948 също направиха сериозна селекция. Предполагам, че борбата ще е като миналата година и не вярвам в шестицата да има големи размествания".

Относно целите и амбициите на Локомотив Пд: "Потенциалът на отбора задължава това да е минимумът, който да постигнем. Да, липсва ни широчина, но ние ще се опитаме да надградим в представянето. Това зависи от много фактори – както от нас, така и от самата организация в клуба. Времето ще покаже дали ще направим крачка напред или крачка назад". Легендарният играч на пловдичани Мартин Камбуров също сподели очакванията си за двубоя с Левски, като похвали играта на "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички