Дебютант и автогол донесоха мъчна победа на Локомотив Пловдив на рестарта в Първа лига


Дебютант и автогол донесоха мъчна победа на Локомотив Пловдив на рестарта в Първа лига
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

4622 0

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи с 2:0 Етър (Велико Търново) при завръщането на футбола в България след тримесечно прекъсване заради коронавируса. "Смърфовете" надиграха Етър в мач от 25-тия кръг на Първа лига след късни две попадения на "Лаута", дошли от дебютанта Доминик Малонга и Антон Огнянов, който си отбеляза автогол.

Локомотив бе по-настоятелният отбор на терена и в крайна сметка заслужено се поздрави с успеха. Първата част премина без точни удари, като най-доброто положение се откри пред Анте Аралица, който изпусна от непосредствена близост пред вратата на Етър.

За болярите най-доброто положение се откри в средата на втората част, когато Тонислав Йорданов уцели напречния стълб на "смърфовете". Етър се пречупи четвърт час преди края на мача, когато дебютантът Доминик Малонга, влязъл като резерва, се разписа с глава.

Малко по-късно втори гол на Малонга бе отменен заради засада. До автогола на Огнянов се стигна в 83-ата минута, с което Локомотив окончателно си осигури победата. Ето и по-важните ситуации в мача:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 12-ата минута пловдивчани стигнаха до първото си чисто положение за гол в мача. Парвис Умарпаев опита удар, който рикошира в противников футболист, а топката се озова в Анте Аралица. Нападателят се оказа фронтално срещу вратата на Анатоли Господинов, но от около десетина метра разстояние не уцели очертанията.

Локомотив продължи да натиска съперника си, но не и да отправя точни удари. В 28-ата минута Карагарен направи добър пробив отдясно, след което центрира остро по земя успоредно на голлинията. Анте Аралица се хвърли да засича кълбото, но току преди него стражът на Етър успя да прибере топката в ръцете си.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 58-ата минута влезлият като резерва Доминик Малонга се озова в отлично положение за гол. След центриране от корнер Аралица отклони топката към Малонга, който от непосредствена близост опита техничен удар с пета, но стражът Господинов внимаваше и успя да предотврати гол във вратата си.

В средата на второто полувреме Етър едва не стигна до откриващо попадение. Тонислав Йорданов демонстрира великолепна техника в близост до флагчето за корнер, елиминирайки противников футболист. След това Йорданов опита далечен удар от малък удар, който се приземи върху напречната греда на Локомотив.

В 76-ата минута болярите капитулираха. Дебютантът Доминик Малонга бе оставен сам в наказателното поле на Етър и необезпокоявано засече центриране с глава, а ударът му се озова в мрежата - 1:0. Само две минути по-късно Малонга отново вкара топката в мрежата на Етър, но бе вдигнат флаг за засада.

Етър бе принуден да тръгне в атака, което отвори повече пространства за Локомотив. В 83-ата минута домакините успяха да си подсигурят победата, след като Антон Огнянов си отбеляза автогол - 2:0. 

След победата Локомотив (Пловдив) е на второ място в класирането с 49 точки - на шест зад лидера Лудогорец, който е с два мача по-малко. Етър (Велико Търново) е на 10-о място с 24 пункта.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Още една добра новина е, че правителството разреши фенове да присъстват на срещите, макар и само на 30% от местата по трибуните, на които в Пловдив ще бъде министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Домакините са на 3-ото място във временното класиране и със сигурност ще бъдат в Топ 6 след приключване на редовния сезон. Нещо повече, при определени обстоятелства те дори могат да се намесят в битката за титлата. Великотърновци са на другия полюс. Те се намират в долната половина на класирането и ще се борят за оставането си в елита. За тях всяка точка е важна, тъй като не са никак далеч от опасната зона.

СЪСТАВИ: 

Локомотив (Пловдив): Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Йосип Томашевич, Петър Витанов, Парвис Умарбаев, Бирсент Карагарен, Момчил Цветанов, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Анте Аралица

Етър: Анатоли Господинов, Здравко Илиев, Георги Купенов, Иван Скерлев, Яни Пехливанов, Никола Колев, Божидар Кацаров, Антон Огнянов, Стелян Добрев, Милчо Ангелов, Тонислав Йорданов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички